Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Соратник Клінтон знову звинуватив Росію в допомозі Трампу

П'ятниця, 24 березня 2017 10:15

Колишній голова передвиборчого штабу Гілларі Клінтон Джон Подеста в розмові з Бі-бі-сі висловив упевненість в тому, що Росія втручалася в процес виборів в США.

В інтерв'ю інформаційно-аналітичній програмі Бі-бі-сі Newsnight він сказав, що тепер варто очікувати, що Москва втрутиться і в перебіг майбутніх виборів у Франції і в Німеччині.

Подеста також звинуватив ФБР у подвійних стандартах і підкреслив, що розслідування, розпочате щодо Гілларі Клінтон незадовго до виборів, зашкодило її передвиборчій кампанії.

Говорячи про перемогу Дональда Трампа на президентських виборах, Подеста зауважив, що «йому трохи допомогли росіяни, а також певним чином керівництво ФБР».

Глава ФБР Джеймс Комі 20 березня виступив на слуханнях в конгресі США і підтвердив, що ФБР веде розслідування можливого втручання Росії в американську передвиборчу кампанію, зокрема встановлює зв'язки людей з команди Трампа з російською владою.

Комі сказав, що це розслідування почалося ще влітку минулого року. Однак тоді глава ФБР не робив жодних публічних заяв із цього приводу, окрім як про розслідування щодо Клінтон.

Джон Подеста був главою президентської адміністрації на час президенства Білла Клінтона. Пізніше він був радником і президента Барака Обами.

У 2016 році він очолив передвиборчий штаб кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

У жовтні минулого року сайт WikiLeaks опублікував понад 2 тис. електронних документів, серед яких було листування Гілларі Клінтон і Джона Подести.

Подеста тоді ж заявив, що його листування було викрадене хакерами, а до злому пошти і оприлюднення листів причетна Росія.

Зокрема, він написав у «Твіттері», що росіяни, здійснюючи хакерські атаки, намагаються дати перевагу на виборах Дональдові Трампу.

Російська влада заперечує причетність до злому електронної пошти демократів і заявляє, що не втручалася в процес президентських виборів в США.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%