Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Турпотік з РФ навряд чи покриє дефіцит в'їзду до Туреччини з Європи

П'ятниця, 24 березня 2017 13:15

Турецьке видання Dunya висловило прогноз, що турпотік, який постійно збільшується з Росії в цю країну, і за деякими прогнозами в 2017 році може скласти близько 3 мільйонів чоловік, не компенсує втрату понад 5 мільйонів туристів з Європи, яких вже недолічується Туреччина, повідомляє РІА Новини з посиланням на Російський союз туріндустрії (РСТ).

На думку експертів, жоден з колишніх криз на туристичному ринку Туреччині не був таким важким, як в 2016 році, проте нинішній сезон може виявитися ще складніше. Якщо з Росією ситуація налагодилася, то з Європою, навпаки, практично зайшла в глухий кут.

Найбільше туристів країна приваблює саме з Європи. Європейці завжди заздалегідь купують тури: британці зазвичай завершують бронювання в листопаді-грудні попереднього року, голландці і австрійці - в грудні, німці - в січні-лютому. Але в нинішньому році раннє бронювання на цих ринках фактично провалено. Більш того, скасовуються броні, зроблені в листопаді.

Експерти відзначають, що поки європейські втрати Туреччини прогнозуються на рівні 40-45%. У міру підвищення рівня напруженості в політиці, цей відсоток, мабуть, зросте. Багато що залежить від результату референдуму 16 квітня - положення або ускладниться ще більше, або трохи покращиться. Загострення відносин між Туреччиною і Європою почалося після того, як влади деяких держав Європи заборонили проводити агітаційні мітинги серед турецької діаспори в зв'язку з майбутнім в Туреччині 16 квітня референдумом щодо змін до конституції.

«Росія навряд чи зможе покрити дефіцит в'їзду з європейських країн. У минулому році з Росії прибуло близько 900 тисяч туристів. У перші два місяці 2017 року спостерігалося зростання близько 170%. Якщо допустити, що така динаміка пошириться на весь рік, число приїжджих з Росії складе тільки 2,5 мільйона чоловік. Навіть якщо зростання виявиться більше, і приїде 3 мільйони росіян, це не зможе компенсувати вже втрачені на сьогодні Туреччиною 5 мільйонів туристів з Європи. Причому це втрати чисто кількісні. Якщо враховувати витрати на душу населення, цифри виявляться набагато більше», - йдеться у повідомленні.

При цьому аналітики нагадують, що у відносинах Росії і Туреччини залишається чимало спірних питань. Росія не дозволяє імпорт багатьох продуктів, перш за все помідорів. Не скасовує візи, що діють стосовно турків, і вводить деякі обмеження на поїздки росіян до Туреччини. Все це, незважаючи на позитивні моменти, викликає сумніви у турецьких експертів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%