Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Роснафта програла суд проти санкцій

Вівторок, 28 березня 2017 13:15

Економічні санкції проти російської компанії залишаться в силі.

Європейський суд у Люксембурзі визнав санкції ЄС проти Роснафти обґрунтованими. Про це повідомляє Корреспондент.net з посиланням на Bloomberg і на рішення суду.

Роснафта подала позов до влади Великобританії про правомірність секторальних санкцій ЄС, введених проти Росії в 2014 році. На думку представників російської державної компанії, Великобританія трактувала їх занадто широко, що призвело до додаткових невиправданих обмежень для роботи Роснафти на міжнародних ринках.

Однак в січні 2015 року Високий суд Лондона направив позов Роснафти в Суд ЄС, так як російська компанія оскаржує постанови Євросоюзу і у британський суд немає повноважень виносити рішення про їх правомірність.

Роснафта також оскаржує санкції ЄС безпосередньо в Європейському суді загальної юрисдикції (другої за значимістю в ЄС після Європейського суду), проте розгляд за цим позовом відкладено до тих пір, поки не буде прийнято рішення Європейського суду за позовом, поданим до Великобританії.

Позови у зв'язку з європейськими санкціями подали також Газпром нафта, ВЕБ, Сбербанк і ВТБ. Справа Роснафти проти Ради ЄС є першим ділом щодо оскарження санкцій, ініційованим російською компанією. У квітні минулого року Газпром нафта і Сбербанк отримали з Європейського суду пропозицію відкласти розгляд їх справ щодо санкцій до винесення рішення за аналогічним позовом Роснафти.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні в Парижі почалися слухання за позовом Ощадбанку проти Росії. Український банк вимагає більше мільярда доларів компенсації за захоплення активів і бізнесу в Криму.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%