Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Молдова підпише меморандум про співпрацю з ЄАЕС

Понеділок, 03 квітня 2017 11:45

Президент Молдови Ігор Додон і голова колегії Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Тигран Саркісян підпишуть меморандум про співпрацю з Євразійським економічним союзом (ЄАЕС). Церемонія відбудеться в рамках міжнародного Форуму «Євразійський економічний союз - Республіка Молдова», який відкривається в понеділок в Кишиневі.

«Молдова зацікавлена ​​у співпраці з ЄАЕС, яке вигідно для нашої країни - як показали численні опитування, це підтримує більше 50% громадян нашої країни. Ми, безумовно, повинні знайти спільні інтереси і можливості для взаємодії і з нашими сусідами - ЄС і з нашими друзі - стратегічні партнери з Євразійського союзу», - сказав президент Молдова в бесіді з кореспондентом ТАРС, передає Казінформ.

Він підкреслив, що мета меморандуму - активізувати всебічне співробітництво між державами - членами ЄАЕС, Євразійської Економічної комісією і, Молдовою що дозволить збільшити обсяги взаємної торгівлі та інвестицій, реалізувати заходи, спрямовані на усунення бар'єрів, що перешкоджають розвитку торгівлі та залучення інвестицій.

«Меморандум не суперечить іншим домовленостям, підписаним Молдовою - тій же угоді про асоціацію з ЄС. Молдавії судилося бути у добрих відносинахі зі Сходом і Заходом», - підсумував Додон.

У роботі форуму, як очікується, візьмуть участь член колегії по інтеграції і макроекономіки Євразійської Економічної КОМІСІЇ Тетяна Валова, Заступник голови Мінекономрозвитку РФ Олексій Груздєв, головний економіст Євразійського банку Розвитку Ярослав Лісоволик, інші гості.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%