Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан має намір експортувати в Китай 160 тисяч тон баранини

Понеділок, 03 квітня 2017 15:45

Казахстан має намір експортувати в Китай 160 тисяч тон баранини. Про це сьогодні заявив заступник голови правління НВП «Атамекен» Нуржан Альтаєв на брифінгу в Уряді РК за підсумками візиту казахстанської делегації в КНР, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«Щодо зняття бар'єрів - дуже серйозний прогрес є зараз. По-перше, в Пекіні був підписаний протокол щодо кормів, можна сказати, по цьому напряму ринок Китаю відкрито. По-друге, були досягнуті домовленості по продукції бджолиного меду, який дуже затребуваний в Китаї, під який у нас були створені великі кооперативи в Алматинській, Східно-Казахстанської областях. З цього меду вже в травні планується підписання протоколу, і теж цей ринок відкриється, наш бізнес дуже цього чекає», - сказав Альтаєв, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, великі переговори були з постачання в КНР казахстанського м'яса.

«Очікується, що в другому півріччі по баранині теж буде підписаний протокол, і ринок відкриється, а це дуже великі можливості. Ми плануємо десь 160 тисяч тон баранини експортувати туди. Слідом за бараниною буде поставлено питання про торгівлю яловичиною, там теж вже робота йде, найближчим часом приїдуть відповідні інспекції, і якщо ринок яловичини для нас відкриється, це буде серйозний прорив», - додав Альтаєв.

Згідно з озвученими даними, щорічно Китай закуповує продовольчу харчову продукцію на 117 млрд доларів і тільки м'ясна продукція - на 1 млрд доларів.

«Це дуже велика для казахстанського бізнесу можливість. Тому в Пекіні в ході візиту віце-прем'єра Аскара Мирзахметова був проведений великий захід, пов'язаний з цим питанням, куди прийшли 86 найбільших торгово-закупівельних та переробних підприємств Китаю. Там ми з ними домовилися, що з кожної з 86 компаній у нас буде підготовлений план заходів щодо їх стикування з нашими компаніями, які зацікавлені в постачанні цієї продукції», - уклав Альтаєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%