Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Більше 60% росіян підтримали заборону дітям до 14 років користуватися соцмережами

Понеділок, 10 квітня 2017 12:15

Більшість росіян (62%) підтримують законодавчу ініціативу про заборону дітям до 14 років користуватися соціальними мережами, випливає з результатів опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), пише РІА Новини.

Раніше депутат законодавчих зборів Ленінградської області Володимир Петров повідомив РІА Новини, що розробив федеральний законопроект, що передбачає заборону користування соціальними мережами для дітей, чий вік не досяг 14 років. Документ також передбачає правила, за якими при реєстрації власник сервісу буде зобов'язаний перевірити паспортні дані у російських та іноземних громадян. У разі порушення цієї вимоги він буде зобов'язаний виплатити штраф від 100 тисяч до 300 тисяч рублів.

Згідно з дослідженням, проти даної ініціативи висловилася третина громадян (35%), перш за все жителі Москви і Санкт-Петербурга.

При цьому, коли мова заходить про регламентацію користування соцмережами для всіх громадян, рівень незгоди помітно зростає. Так, 52% негативно сприйняли пропозицію про реєстрацію в соціальних мережах по паспорту. У той час як з розумінням і підтримкою поставилися до ідеї 39% опитаних.

«Високий рівень підтримки ініціатив щодо введення додаткових заходів законодавчого регулювання в соціальних мережах в першу чергу обумовлений тим, що сьогодні росіяни сприймають інтернет в числі джерел виникнення широкого спектру загроз безпеки, починаючи від простого шахрайства і закінчуючи створенням груп суїциду, в які в першу чергу залучається молодь», - коментує результати дослідження керівник практики інформаційної політики та комунікаційних технологій ВЦВГД Кирило Родін.

Опитування проведене 6 квітня в ході телефонного інтерв'ю серед 600 респондентів. Вибірка побудована на основі повного списку телефонних номерів, задіяних на території РФ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%