Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Усманов пояснив передавання маєтку фондові однокурсника Медведєва

Середа, 12 квітня 2017 10:45

Мільярдер Алішер Усманов в інтерв'ю газеті «Ведомости» пояснив, навіщо він передав маєток на Рубльовці фонду «Соцдержпроект» під керівництвом Іллі Єлисєєва - однокурсника прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, пише Бі-бі-сі.

Цей маєток згадується в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Розслідування під назвою «Він вам не Дімон» було опубліковано 2 березня, в ньому розповідається про численні об'єкти нерухомості та майно, нібито пов'язані з Медведєвим.

За даними ФБК, прем'єр-міністр керує активами через мережу фондів, які очолюють його однокурсники. Одним з таких фондів є «Соцдержпроект» під керівництвом Іллі Єлисєєва, якому Усманов в 2010 році передав маєток, йдеться в розслідуванні.

Усманов заявив, що передав фонду будинок і землю в межах операції з обміну активами. За словами мільярдера, він знав Єлисєєва, коли той працював главою «Газпрому інвестхолдингу».

Єлисєєв розповів Усманову, що «Соцдержпроект» в межах девелоперського проекту хоче побудувати п'ять садиб поруч з ділянкою Усманова.

А от сестра мільярдера володіла ділянкою в 4 га і осібно, далеко від його будинку, і Усманов, згідно з його словами, запропонував Єлисєєву обмін.

«Я ж давно шукав можливість розширити свою ділянку, де живу вже більше 20 років, тому і запропонував обміняти їхню ділянку - 12 га - на ділянку моєї сестри на віддалі від мене і з готовим будинком», - заявив бізнесмен «Ведомостям».

На запитання, навіщо «Соцдержпроекту» ділянка в 4 га, де неможливо побудувати п'ять будинків, Усманов відповів, що угода була вигідною, тому що на ділянці його сестри вже стояв будинок вартістю 30 млн доларів.

Саму ділянку він оцінює в 15-20 млн доларів. Отримана від «Соцдержпроекта» ділянка в 12 га коштує 50 млн доларів, сказав Усманов.

Мільярдер назвав звинувачення Навального брехнею. Він пояснив, що раніше не реагував на публікації опозиціонера, але зараз не міг мовчати, тому що Навальний «перейшов червону лінію» і звинуватив його «фактично в злочині».

На день раніше Усманов заявив, що твердження ФБК - це наклеп, і він має намір судитися з Навальним. Політик відповів, що продовжує звинувачувати мільярдера в корупції. «Ну не буває такого, що просто беруть і дарують якісь маєтки незрозумілим фондам. Я вважаю, що це хабар», - заявив Навальний 11 квітня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%