Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Independent: словам Трампа про погіршення відносин з Росією вірити не варто

П'ятниця, 14 квітня 2017 16:15

Заява Трампа про те, що російсько-американські відносини знаходяться на «може бути, найнижчому в історії рівні», не варто сприймати всерйоз, вважає оглядач The Independent Мері Дежевські, пише РІА Новини.

Незважаючи на охолодження російсько-американських відносин після ракетного удару Вашингтона в Сирії, візит держсекретаря США до Москви пройшов продуктивно, при цьому намітилися перспективи для подальшої співпраці, вважає Дежевськи.

Дежевськи була вражена тим, наскільки відкрито висловлювали свої позиції глава російського МЗС Сергій Лавров і його американський колега. З її точки зору, розбіжності між Вашингтоном і Москвою виявилися «не настільки гострими і непереборними», як здавалося до приїзду Тіллерсона в Москву.

Зокрема, Тіллерсон запевнив, що Сполучені Штати не планують вводити нові санкції, а російський президент Володимир Путін пообіцяв відновити дію Меморандуму про запобігання інцидентів в Сирії, яке було призупинено Москвою після військової акції США. Крім того, сторони домовилися створити двосторонню робочу групу експертів і дипломатів, щоб нормалізувати відносини, нагадує оглядач.

І Росія, і США зацікавлені в «стабільній і об'єднаній Сирії», проте США можуть перебільшувати можливості Москви тиснути на президента Башара Асада. Тіллерсон «вчинив мудро», вирішивши не проявляти наполегливість в цьому питанні, пише Дежевськи.

На закінчення вона зазначає, що візит Тіллерсона в Москву - це «не кінець, а початок» російсько-американських відносин. Трамп буває імпульсивний і непослідовний, але він не зупиняється перед труднощами, тому він і далі буде наполегливо працювати над своїм «російським проектом», переконана Дежевськи.

Держсекретар США провів переговори з Сергієм Лавровим у Москві в середу. На думку обох сторін, зустріч пройшла конструктивно: глави зовнішньополітичних відомств донесли один до одного свою позицію з питань двосторонніх відносин, найважливішим міжнародним проблемам, включаючи сирійську кризу. Також в середу відбулася зустріч Рекса Тіллерсона з Володимиром Путіним.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%