Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гонтарева заявила, що у «доньок» російських банків немає майбутнього в Україні

П'ятниця, 21 квітня 2017 09:45

Український уряд вірить в «керований шлях», який передбачає самоліквідацію або продаж «дочок» російських банків в країні, заявила глава Нацбанку України Валерія Гонтарева, пише РІА Новини.

«Ми вважаємо, що повинен бути (знайдений. - ред) керований шлях самоліквідації або продажу (банків -. ред) іншим інвесторам», - сказала вона, виступаючи в Атлантичній раді.

На її думку, ці банки добре капіталізовані, діють в межах законодавчого поля України. Однак є проблеми в тому, що західні інвестори не можуть їх придбати, оскільки ці банки перебувають під міжнародними санкціями. До того ж під час дискусії в Атлантичній раді в четвер вона заявила, що не бачить будь-якого майбутнього для російських банків в Україні.

Раніше Гонтарева розповіла, що МВФ висловив стурбованість у зв'язку з актами вандалізму щодо російських банків. За її словами, під час підписання оновленого меморандуму з фондом Київ був змушений взяти на себе зобов'язання зупинити такі дії і захистити банківські установи.

Сбербанк раніше оголосив про продаж 100% акцій своєї української «дочки» консорціуму інвесторів - латвійському Norvik Banka і білоруській приватній компанії. Норвік Banka пізніше повідомив, що мажоритарним акціонером консорціуму, який набуває український Сбербанк, є Саїд Гуцерієв, син відомого Російського бізнесмена Михайла Гуцерієва. При цьому власник Norvik bankа Григорій Гусельников повідомляв, що після завершення угоди колишня «дочка» буде працювати під його брендом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%