Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанські бізнесмени поставлять продукцію в Таджикистан на $ 25 млн

П'ятниця, 21 квітня 2017 13:20

За підсумками минулого в Душанбе торгової місії казахстанські підприємці, уклали контракти на суму близько 25 мільйонів доларів США на поставку продукції на ринок Таджикистану, передає forbes.kz з посиланням на прес-службу «KAZAKH INVEST.

Захід організовано Національною компанією «KAZAKH INVEST», за сприяння Посольства РК в Таджикистані і торгово-промисловою палатою Таджикистану, в форматі бізнес-форуму. У ньому взяли участь 30 казахстанських виробників фарб, сухих будівельних сумішей, деревини, профілів і підвіконь з ПВХ, віконної фурнітури, плит МДФ, склопластикових труб, пиломатеріалу, фанери, герметика, шиферу, металочерепиці; харчової галузі - виробники яєць, кондитерських виробів, кормів для риб, масложирової продукції, кукурудзи, льону, рису, борошна, макаронних виробів, напоїв, консервних виробів. А також виробники пакувальної, хімічної (аміачна селітра, косметичні засоби, ізоляційні матеріали), фармацевтичної (лікарські засоби і професійні засоби дезінфекції для медустанов), машинобудівною (конденсаторне, трансформаторне обладнання). З таджицької сторони в переговорах взяли участь понад 100 компаній.

Це сьома торгова місія казахстанського бізнесу в Таджикистан. За підсумками минулих бізнес-форумів, в яких взяли участь 120 виробників Казахстану були укладені контракти на суму понад 60 млн. Доларів США на поставку з Казахстану в Таджикистан масложирової продукції, борошна, рису, макаронних виробів, консервної продукції, лікарських препаратів, акумуляторних батарей, кранового обладнання, ізоляційних матеріалів, насосного обладнання, фасадних і покрівельних систем, склопластикових труб, лакофарбової та іншої продукції.

«Казахстанська продукція широко представлена ​​і добре знайома таджицькому споживачеві. За обсягом зовнішньої торгівлі Казахстан входить до трійки провідних партнерів Таджикистану: двосторонній товарообіг минулого року склав 590,3 млн доларів США, що на 1,1% вище 2015 року. З цієї суми 371,9 млн доларів США припадає на експорт з Казахстану в Таджикистан. Завдяки подібним заходам ми отримуємо можливість надати імпульсу двосторонньому співробітництву і збільшити обсяг товарообігу між нашими країнами і вважаємо, що можемо довести рівень товарообігу двох країн до 1 млрд доларів США», - зазначив заступник голови правління АТ «НК «KAZAKH INVEST» Мейржан Майкенов.

Як уже повідомлялося раніше, в рамках візиту казахстанського бізнесу в Таджикистан була проведена зустріч з керівництвом міжнародної торгової мережі «Auchan» (Ашан), за підсумками якої досягнута домовленість про входження наших виробників в дану мережу.

Поряд з цим, для обговорення питань реєстрації, поставки продукції, участі в процедурі державних закупівель казахстанська делегація зустрілася з керівництвом профільних міністерств Таджикистану: Міністерством охорони здоров'я, Міністерством сільського господарства, Міністерством енергетики та водних ресурсів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%