Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Інвестклімат Казахстану представили на форумі під егідою UNIDO в Шанхаї

Понеділок, 24 квітня 2017 11:15

У місті Шанхай пройшов міжнародний торгово-технологічний форум під егідою Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO), передає власний кореспондент МІА «Казінформ» в Китаї.

Захід був присвячений співпраці КНР з країнами Економічного пояса Шовкового шляху в сфері інвестицій і передачі нових технологій. У ньому взяли участь представники мерії, торгової палати, управління закордонних справ міста Шанхай, а також китайські підприємці.

На форумі в якості почесного гостя виступив генеральний консул РК в місті Шанхай Жошихан Кираубаєв.

 «Хочу акцентувати увагу, що в даний час в Казахстані створено сприятливий режим для іноземних інвестицій. Сміливо можу заявити, що серед усіх країн, розташованих уздовж Економічного пояса Шовкового шляху, в Казахстані створено найкращі умови для інвесторів. У нас прийнято національний план по залученню інвестицій, постійно удосконалюються національне законодавство та міжнародно-правова база, розширюється пакет інвестиційних преференцій», - сказав він.

Дипломат нагадав, що за індикатором «Захист інвестора» Казахстан займає 10-е місце серед 186 країн світу. Згідно з результатами звіту Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) «Глобальна конкурентоспроможність, 2015-2016 роки», Казахстан знаходиться на 42-му місці серед 148 країн.

Ж. Кираубаєв коротко розповів про казахстансько-китайське економічне співробітництво і можливості для інвесторів у зв'язку з реалізацією в Казахстані Програми індустріально-інноваційного розвитку, Послання Нурсултана Назарбаєва «Третя модернізація Казахстану: глобальна конкурентоспроможність» і майбутню виставку «ЕКСПО-2017».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%