Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Федеріка Могеріні в Москві: давайте не будемо прикидатися

Вівторок, 25 квітня 2017 10:15

Глава дипломатії ЄС заявила, що Європа зацікавлена ​​в співробітництві з Росією, однак санкції залишаться до виконання Мінська.

Верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні в понеділок, 24 квітня, зустрілася в Москві з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, повідомляє Корреспондент.net з посиланням на РІА Новини.

Під час зустрічі глава європейської дипломатії зазначила, що Євросоюз зацікавлений у співпраці з Росією і має широке коло питань для обговорення. При цьому вона додала, що «було б абсурдно вважати один одного стратегічними партнерами і мати взаємні санкції - це не той вид відносин, який партнери зазвичай мають».

«Давайте не будемо прикидатися, що у нас нічого з 2014 року не змінилося в гіршу сторону», - сказала Федеріка Могеріні.

З приводу антиросійських санкцій представник ЄС заявила, що самі по собі вони не мета, для Євросоюзу ця політика спрямована на припинення конфлікту на сході України через повну реалізацію Мінських угод, інші санкції пов'язані з анексією Криму, передає УНІАН.

«Тут наші точки зору принципово розходяться. Ми вважаємо, що це порушення міжнародного права і цими аргументами ми багато разів обмінювалися останнім часом», - підкреслила вона.

Федеріка Могеріні повідомила, що обговорювала з Лавровим як зробити так, щоб Мінськ-2 був втілений повністю, як це обговорюється і з владою України.

«Санкції пов'язані з цим ... Не будемо повертатися до того, що сталося в 2014 році, але ми, безумовно, по-різному розглядаємо причини цього конфлікту», - зазначила дипломат.

Лавров, у свою чергу, назвав санкції штучною проблемою.

«Що стосується санкцій - вони у нас спливали в бесіді. Ви знаєте, ми це питання не зачіпали, але вони спливали неминуче, тому що вони є частиною тих штучних проблем, які накопичуються в наших відносинах з Євросоюзом», - зазначив глава російського МЗС.

Раніше повідомлялося, що під час свого першого візиту до Москви Федеріка Могеріні обговорить з Лавровим ситуацію в Україні, Сирії, Лівії та Афганістані, ядерну програму Ірану, а також двосторонні відносини Росії і ЄС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%