Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Матвієнко пропонує не поспішати з висновками про вектори зовнішньої політики США

П'ятниця, 28 квітня 2017 11:45

Поки рано робити кардинальні висновки про вектори зовнішньої політики нового президента США Дональда Трампа, команда його до кінця ще не сформована, вважає спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко.

«100 днів - недостатній термін для того, щоб можна було говорити про сформульовану зовнішню політику нової адміністрації президента Трампа - як щодо Росії, так і в цілому. Наскільки я інформована, його команда повністю поки що не сформована. Тому, вважаю, потрібен час для того, щоб нова адміністрація сформулювала свої пріоритети, стратегічні напрями зовнішньої політики. І лише після цього робити кардинальні висновки», - сказала вона в інтерв'ю РІА Новини.

Спікер оцінила нинішній рівень російсько-американських відносин як «найнижчий за весь період новітньої історії». «Гірше, чесно кажучи, бути не може», - вважає Матвієнко.

Вона зазначила при цьому, що Росія «сприймає сигнали», «чує», що американська адміністрація також розуміє необхідність виділення пріоритетних питань, де інтереси Росії і США близькі.

«Перший візит держсекретаря США Рекса Тіллерсона, його переговори з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним показали, що в США над цим думають. Але говорити про щось конкретне поки рано», - підкреслила Матвієнко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%