Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Капіталізація ринку криптовалют перевищила $30 млрд

Вівторок, 02 травня 2017 22:20

За даними сайту Coin Cap Market, загальна капіталізація ринку всіх існуючих криптовалют досягла рекордної позначки. За своєю сумарною вартістю ринок в два рази перевершив капіталізацію Twitter, а через чотири роки він може збільшитися в 10 разів, повідомляє Finance.ua.

Загальна капіталізація криптовалют досягла $30 млрд, повідомляє видання Market Watch з посиланням на статистику сайту Coin Cap Market. За цим показником ринок криптовалют лише на 50% поступається найбільшій розважальній компанії Netflix і в два рази перевершує сервіс мікроблогів Twitter.

За даними Bitcoinist, біткоїни становлять 70% ринку криптовалют, тоді як в 2013 році ця криптовалюта посідала 95%. На перший план у цьому році вийшли Dash, Ethereum і Monero.

До 2017 року криптовалюти практично позбулися маргінальності і отримали визнання з боку великих компаній і фінансових організацій. Чималу роль у цьому зіграло і поширення біткоїнів в Індії, яка наприкінці минулого року почала стрімкий перехід до цифрової економіки, і Венесуелі, де обвал болівара змусив жителів перейти на криптовалюту. В Японії біткоїни визнали офіційним платіжним засобом, а російська влада вирішила узаконити криптовалюту в 2018 році.

У 2016 році вартість биткоїна подвоїлася, з початку 2017 році підвищилася ще на 30%. У березні один біткоїн вперше став коштувати дорожче унції золота.

Найбільшу вигоду в цих умовах отримують майнери біткоїнів. З 2008 року їхня загальна виручка склала $2 млрд, повідомляє звіт Кембриджського центру альтернативних фінансів.

За прогнозами голови обмінника криптовалют Shapeshift Еріка Вурхіса, через чотири роки капіталізація складе вже $300 млрд. Однак перешкодити розвитку ринку може «громадянська війна» в біткоїн-співтоваристві. Через обмеження на обсяг обробки блоків транзакції з біткоїнами стали вимагати надто багато часу. Спільнота пропонує збільшити допустимий розмір блоків, але поки консенсусу досягти не вдалося.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%