Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Російський імпорт з Туреччини виріс на 40% після часткового скасування обмежень

Середа, 03 травня 2017 10:15

Обсяг торгівлі між Росією і Туреччиною в січні-лютому 2017 року зріс на 2,1%, зокрема російський імпорт збільшився на 40,5% через часткове скасування обмежень на постачання сільгосппродукції, повідомляє РІА Новини з посиланням на Мінекономрозвиток РФ.

Глава міністерства Максим Орєшкін в середу візьме участь у зустрічі президента РФ Володимира Путіна і президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Сочі. У січні-лютому 2017 року російсько-турецький товарообіг зріс порівняно з аналогічним періодом 2016 року на 2,1% і становив 2,48 мільярда доларів, зокрема експорт становив 2,13 мільярда доларів США (зниження на 2,3%) , імпорт - 350,4 мільйона доларів (зростання на 40,5%), наводить Мінекономрозвиток дані ФМС.

«У поточному році зафіксоване стрімке зростання імпорту з Туреччини, що пов'язане насамперед зі скасуванням продуктового ембарго на деякі види турецької продукції», - пояснили в міністерстві. За підсумками 2016 року товарообіг двох країн зменшився на 32,1%, до 15,84 мільярда доларів. Туреччина посіла восьме місце серед зовнішньоторговельних партнерів Росії, нагадали в Мінекономрозвитку.

Основними експортними товарами з РФ до Туреччини в січні-лютому були газ, нафтопродукти, метали, вугілля, пшениця, соняшникова олія, добрива. З Туреччини до Росії постачалися цитруси, одяг і взуття, продукція хімічної промисловості, машини і обладнання.

Росія вводила ембарго на постачання з Туреччини деяких продуктів з 1 січня 2016 року у відповідь на атаку турецьких ВПС на російський Су-24 в Сирії. У жовтні уряд РФ надав дозвіл на продаж турецьких кісточкових культур і цитрусів. Пізніше, в березні, зняли заборону на постачання з Туреччини ріпчастої цибулі, цвітної капусти та брокколі, солі і морської води, жувальної гумки і гвоздик. Заборонено постачати з Туреччини заморожене м'ясо і субпродукти курей та індиків, томати, огірки, виноград, яблука, груші, полуниці.

А з 15 березня 2017 року влада Туреччини змінила порядок ввезення деяких видів сільгосппродукції для переробки всередині країни, зокрема пшениці і соняшникової олії. До того ж Росія не потрапила до переліку країн, що мають право на безмитні постачання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%