Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Туреччина скасувала обмеження на постачання російської пшениці

Четвер, 04 травня 2017 12:15

Анкара зняла обмеження на імпорт російської пшениці, повідомляє РІА Новини з посиланням на агентство Блумберг і на міністра економіки Туреччини Ніхата Зейбекчі.

Напередодні російський президент Володимир Путін зустрівся в Сочі з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом. Глави держав домовилися про комплексне рішення скасувати обмежувальні заходи у взаємній торгівлі. Однак обмеження безвізових поїздок і постачань томатів з Туреччини в Росію поки збережуться.

Анкара з 15 березня змінила порядок ввезення деяких сільськогосподарських продуктів для переробки всередині країни, зокрема пшениці і соняшникової олії. Проте Росія не потрапила до переліку країн, у яких є право на безмитні постачання.

Представники турецького бізнесу пояснювали це тим, що Москва не скасувала повністю заборону на постачання турецьких продуктів. Мінсільгосп заявляв, що рішення Анкари може призвести до повного припинення ввезення до Туреччини російської пшениці, кукурудзи, бобових і рису та переорієнтації постачань на інші ринки.

Росія вводила ембарго на постачання з Туреччини деяких продуктів з січня 2016 року у відповідь на атаку турецьких ВПС на російський Су-24 в Сирії. У жовтні влада надала дозвіл завозити на російський ринок турецькі кісточкові культури і цитрусові. Пізніше зняли заборону на постачання ріпчастої цибулі, цвітної капусти та брокколі, солі і морської води, жувальної гумки і гвоздик. Під забороною залишаються постачання замороженого м'яса і субпродуктів курей та індиків, томатів, огірків, свіжого винограду, яблук, груш і полуниці.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%