Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У ФК «Система» прокоментували збільшення «Роснефтью» суми позову

Середа, 24 травня 2017 11:15

АФК «Система» вважає збільшення суми позову «Роснефтью» до холдингу до 170,6 мільярда рублів не тільки необгрунтованим, але і з розряду ненаукової фантастики, повідомив РІА Новини офіційний представник АФК «Система» Сергій Копитов.

У середу «Роснефть» подала до арбітражного суду Республіки Башкортостан клопотання про уточнення суми позову до АФК «Система», повідомив РІА Новини представник прес-служби суду. Прес-секретар «Роснефти» Михайло Леонтьєв заявив РІА Новини, що «Роснефть» збільшила суму позову за активами «Башнефть» до АФК до 170,6 мільярда рублів з 106,6 мільярда після перерахунку знецінення рубля.

«Ми і з приводу попередньої суми вимог говорили, що вона абсолютно не обгрунтована. А 170,6 мільярда рублів - це вже з царини ненаукової фантастики», - сказав Копитов.

Раніше арбітраж Башкирії зареєстрував позов «Роснефти» про стягнення 106,6 мільярда рублів з АФК «Система» і призначив розгляд заяви на 6 червня.

Прес-секретар «Роснефти» Михайло Леонтьєв заявляв, що позов пов'язаний з можливим розміщенням активів. АФК «Система» в своїй заяві зазначила, що мова йде про збитки, нібито понесених позивачами в зв'язку з реорганізацією «Башнефть». При цьому корпорація оцінила вимоги в нуль рублів і вважає їх незаконними, готова надати в суді розгорнуту відповідь.

«Роснефть» в 2016 році в рамках приватизації купила 60,16% звичайних акцій (50,0755% статутного капіталу) башкирської нафтокомпанії за 329,7 мільярда рублів, а в березні за підсумками оферти викупила у міноритаріїв акції ще майже на 50 мільярдів рублів. У підсумку «Роснефти» належить 69,3% голосуючих акцій «Башнефть». Інший великий акціонер - Башкирія, яка володіє блокуючим пакетом акцій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%