Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Алмати закривається гіпермаркет Carrefour

Вівторок, 30 травня 2017 14:45

Про це мережа оголосила на своїй сторінці в Facebook.

У вівторок, 30 травня, в офіційній групі Carrefour Kazakhstan в Facebook було опубліковано повідомлення: «Друзі, ми хочемо подякувати вам за те, що ви робили покупки разом з нами. Хочемо повідомити вас про те, що, на жаль, гіпермаркет Carrefour закривається 2 липня. Ваш Carrefour».

Carrefour розташовувався в торговому центрі Grand Park (який зараз будується на місці АХБК поруч з меблевим центром Armada на перетині вулиць Кабдолова і Алтинсаріна). Carrefour займав там 8 тис. Кв. м торговельних площ.

Генеральний директор Carrefour Kazakhstan Стефан Морьє розповідав оглядачеві Forbes.kz, що Majid Al Futtaim (власник франшизи на відкриття магазинів Carrefour) почала придивлятися до казахстанського ринку ще в 2012.

- Спочатку ми провели дослідження по ринку, потім було багато переговорів з різними орендодавцями та постачальниками. А вже в 2014 було прийнято рішення відкрити Carrefour, - повідомляв він.

Нагадаємо, що про вихід французької мережі магазинів Carrefour на ринок Казахстану Forbes.kz повідомляв в липні 2015. Тоді партнер компанії De Buro Беімхана Муратбек, розповів Forbes.kz, що перший магазин відкриють в Алмати в жовтні 2015.

- Протягом 5 років компанія має намір відкрити до 15 магазинів по всьому Казахстану. Продуктові магазини французької мережі Carrefour в Казахстан заводить компанія MAF Hypermarkets Kazakhstan (Carrefour) (підрозділ арабської компанії Majid Al Futtaim. - F), - розповів він.

У підсумку перший гіпермаркет Carrefour був відкритий на початку 2016. Комерційний директор ТОВ «Маджид Аль Футтайм Гіпермаркетс Казахстан» (Carrefour) Стефан Боньон повідомляв, що компанія планує відкрити 5 гіпермаркетів в Алмати і як мінімум 4 в Астані. У кожному з гіпермаркетів повинні були працювати по 500 співробітників. А так же планувалося відкрити від 10 до 12 супермаркетів меншого розміру в південній столиці. Також компанія придивлялася до Шимкент, Атирау, Актобе і Караганді.

- На казахстанському ринку ми будемо тісно співпрацювати з місцевими виробниками товарів і віддавати їм перевагу. У наших гіпермаркетах в РК покупці зможуть знайти великий асортимент овочів і фруктів, а також непродуктових товарів, - будував тоді плани мсьє Боньон.

Стефан Морьє також говорив: можливо, незабаром на казахстанському ринку з'являться Vox cinemas (мережа кінотеатрів. - F), Magic planet (парк атракціонів і розваг для всієї родини. - F) і інші бренди компанії Majid Al Futtaim.

Цікаво, що аналогічна ситуація була у Carrefour на ринку Росії. Перший французький гіпермаркет відкривався в РФ в 2009. Однак уже через три місяці після відкриття мережа покинула російський ринок, зіславшись на відсутність перспектив як для органічного зростання, так і для поглинань, а, значить, для захоплення провідних позицій.

Carrefour - французька мережа магазинів, другий за ринковою капіталізацією ритейлер після американської Wal-Mart Stores. Заснована в 1963, компанія володіє гіпермаркетами, супермаркетами, дискаунтерами, цілодобовими і дрібнооптовими магазинами в різних країнах світу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%