Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан і Кот-д'Івуар домовилися активізувати співпрацю двох країн

Вівторок, 30 травня 2017 16:15

В Астані міністр закордонних справ РК Кайрат Абдрахманов зустрівся з міністром Республіки Кот-д'Івуар у справах африканської інтеграції і проживаючих за кордоном івуарійців Елі Кулібалі, повідомляє Казінформ з посиланням на прес-службу МЗС РК.

Це перший в історії казахстансько-івуарійський відносин візит представника Кот-д'Івуара в Казахстан на високому урядовому рівні.

В ході зустрічі міністри обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва в торговельно-економічній сфері та взаємодію в рамках міжнародних організацій.

Кайрат Абдрахманов зазначив, що з моменту встановлення дипломатичних відносин між двома країнами склалися дружні контакти, сторони надають взаємну підтримку на світовій арені. Кот-д'Івуар підтримав кандидатуру Казахстану до Ради Безпеки ООН на 2017-2018 роки, а Казахстан Кот-д'Івуар в РБ ООН в 2018-2019 роки.

«З 55 країн Африки Кот-д'Івуар перебуває на 10-му місці за обсягом товарообігу з Казахстаном. Це непоганий показник, але обсяг торгівлі має всі підстави для подальшого зростання», - сказав К. Абдрахманов. Співрозмовники домовилися активізувати контакти між двома країнами.

Окрему увагу було приділено взаємодії двох країн в рамках Організації ісламського співробітництва. Елі Кулібалі передав послання Президента Кот-д'Івуару з запрошенням на 44-у сесію Ради міністрів закордонних справ держав-членів ОІВ, яка запланована 10-11 липня 2017 року місті Абіджані.

У свою чергу, Кайрат Абдрахманов підтвердив запрошення Президента РК Нурсултана Назарбаєва на адресу глави Кот-д'Івуар Алласана Уаттара взяти участь в першому Ссмміте ОІВ з науки і технологій 10-11 вересня цього року в Астані.

Казахстан і Кот-д'Івуар встановили дипломатичні стосунки 25 травня 2009 року в ході 36-ї сесії РМЗС ОІВ в Дамаску. На сьогоднішній день Кот-д'Івуар є одним з найбільших в світі виробників какао і кави, країна також експортує банани, пальмову олію, натуральний каучук.

За підсумками 2016 року товарообіг між Казахстаном і Кот-д'Івуаром склав 2,7 млн ​​доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%