Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Bank RBK і Qazaq Banki підписали меморандум про об'єднання

Середа, 31 травня 2017 17:15

Об'єднаний фінансовий інститут буде працювати під брендом Bank RBK.

АТ «Bank RBK» і АТ «Qazaq Banki» завершили переговорний процес, пов'язаний з підготовкою до об'єднання двох фінансових інститутів, повідомляє прес-служба Bank RBK. 31 травня голови правління банків Ігор Мажинов і Гані Токсанбаєв підписали відповідний меморандум, повідомляє informБЮРО.

Цей меморандум передбачає, що укрупнений банк увійде в число п'яти найбільших фінансових інститутів країни. Документ визначає основні етапи, які сторонам угоди належить ще пройти. Проект реалізується у співпраці з Національним Банком РК.

У процесі об'єднання банки пройдуть незалежну аудиторську перевірку.

«Об'єднаний фінансовий інститут буде працювати під брендом Bank RBK. Сценарій поетапного об'єднання передбачає, що великим контролюючим учасником нової структури стане Володимир Сергійович Кім, який вже подав до Національного Банку РК документи на отримання згоди на набуття статусу великого учасника банку», - повідомили в прес-службі АТ «Bank RBK».

11 квітня 2017 року Нурсултан Назарбаєв заявив про неминучість процесу консолідації гравців банківського ринку, так як тільки великі фінансові інститути можуть ефективно сприяти розвитку економіки країни.

«Змінена економічна кон'юнктура вносить корективи в умови функціонування банківського ринку. На сьогоднішньому етапі, згідно з рішенням акціонерів, саме формат об'єднання наших банків принесе максимальний ефект як для самих банків, так і для економіки країни, і що важливо - для наших клієнтів. Впевнені, що процес, початок якому покладено підписанням сьогоднішнього меморандуму, стане класичним прикладом угоди, від якої виграють усі залучені сторони», - підсумував голова правління АТ «Qazaq Banki» Гані Токсанбаєв.

Tengri Bank і Capital Bank Kazakhstan в березні 2017 року заявили про об‘єднання. Як пояснили в АТ «Tengri Bank», злиття проводиться в інтересах депозиторів обох банків.

Народний банк і Казкоммерцбанк на початку березня 2017 року підписали меморандум про об'єднання, що зробить єдиний фінансовий інститут найбільшим банком РК, де буде зосереджено більше третини активів всього банківського сектора країни.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%