Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія зняла обмеження на ввезення з Туреччини всіх продуктів, крім томатів

П'ятниця, 02 червня 2017 11:15

Росія зняла обмеження на ввезення з Туреччини всіх заборонених раніше продуктів, крім томатів, постанову про це опубліковано на сайті Кабміну, пише РІА Новини.

«З переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є Турецька Республіка і які заборонені до ввезення в Росію, виключені заморожені частини тушок, субпродукти домашніх курей та індиків, свіжі або охолоджені огірки та корнішони, свіжі яблука, груші, виноград, суниця і полуниця», - йдеться в довідці до документа.

Скасована також заборона для організацій, що знаходяться під юрисдикцією Туреччини, виконувати деякі роботи і надавати послуги. Йдеться, зокрема, про будівництво і туризм.

Що стосується томатів, то їх можуть дозволити ввозити для переробки, розповів віце-прем’єр Аркадій Дворкович на полях ПМЕФ-2017. Консультації про це йтимуть до кінця літа, але про великі обсяги імпорту мови не йде.

Москва ввела ряд обмежень щодо Анкари, в тому числі і ембарго на поставки продуктів, після атаки турецьких ВПС на Су-24 в Сирії в листопаді 2015 року. На початку травня президент Володимир Путін провів переговори зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Після зустрічі Путін заявив, що сторонам вдалося домовитися про «комплексне вирішення» по зняттю торговельних обмежень. У той же час президент підкреслив, що скасування не торкнеться томатів, враховуючи інвестиції вітчизняних аграріїв в цей сектор і тривалий цикл виробництва.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%