Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ: три штати в США пішли наперекір рішенню вийти з угоди по клімату

П'ятниця, 02 червня 2017 13:15

Губернатори американських штатів Каліфорнія, Вашингтон і Нью-Йорк заявили про свою прихильність цілям Паризької угоди по клімату, незважаючи на оголошення президента країни Дональда Трампа про вихід США з нього, повідомляє РІА Новини з посиланням на газету Hill.

Раніше Трамп озвучив своє рішення вийти з угоди, так як, на його думку, воно було «вкрай нечесним» по відношенню до США і могло завдати шкоди їх економічним інтересам, збагачуючи інші країни, такі як Індія і Китай. Замість Паризької президент запропонував укласти нову угоду, яка, за його словами, буде більш справедливою по відношенню до першої економіки світу.

«Президент вже заявив, що зміна клімату - це міф, що прямо суперечить буквально всім думку вчених в світі», - заявив губернатор Каліфорнії Джеррі Браун, кажучи від імені глав трьох штатів, економіка яких в сукупності становить, як вказує газета, п’яту частину всієї економіки США.

«Не думаю, що боротьба з реальністю є хорошою стратегією як для Америки, так і для кого б то не було. Якщо президент вирішив самовільно відсторонитися від цього надзвичайно важливого починання, то Каліфорнія й інші штати виступлять самі», - додав він.

Коаліція штатів, яку губернатори назвали «Кліматичний альянс США», не має конкретних цілей, крім як зі свого боку слідувати принципам початкової Паризької угоди по клімату.

Губернатор Вашингтона Джей Інслі заявив, що тепер відповідальність за клімат повністю лежить на містах і штатах. Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо, в свою чергу, звинуватив адміністрацію Трампа в тому, що вони «відреклися від свого лідерства і сіли на задній ряд в порівнянні з іншими країнами».

Паризька хартія по клімату - перша глобальна кліматична угода, підписана 194 країнами в грудні 2015 року, визначає світовий план дій щодо стримування глобального потепління. Вона не передбачає відмови від викопного палива і обмеження викидів вуглекислого газу. Однак усі сторони повинні вжити заходів щодо зниження викидів, технологічного переозброєння та адаптації до змін клімату.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%