Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Назарбаєв і Путін призначили главу Байконура

П'ятниця, 02 червня 2017 14:15

Костянтин Бусигін спільним рішенням президентів Казахстану і Росії Нурсултана Назарбаєва і Володимира Путіна призначений главою міста Байконура, повідомляє Sputnik з посиланням на «Комерсант».

Костянтин Бусигін раніше обіймав посаду керівника Федерального агентства з облаштування державного кордону (Роскордону). Наступного тижня в Байконурі відбудеться засідання міжурядової комісії з космодрому «Байконур», де будуть обговорюватися перспективи розвитку інфраструктури космодрому і реалізація проекту «Байтерек», тоді ж, імовірно, Бусигін приступить до своїх нових обов’язків.

Інформація про майбутню зміну голови міської адміністрації Байконура з’явилася кілька місяців тому. Тоді співробітники космодрому розповідали «Комерсант», що діями Анатолія Петренка (глава Байконура з липня 2015 року) незадоволений російський віце-прем’єр Дмитро Рогозін, співголова російсько-казахської міжурядової комісії з Байконуру.

Минулого тижня було прийнято остаточне рішення, а в понеділок, 30 травня, президенти двох країн затвердили нового главу міста.

За даними видання, у Костянтина Бусигіна досвіду роботи в космічній галузі немає, проте в уряді РФ відзначили, що він проявив себе як хороший організатор і грамотний керівник: спочатку на роботі в «Іжмаш» (нині концерн «Калашников»), а потім і в Росграніци. Сам Костянтин Бусигін від коментарів утримався.

Наступного тижня відбудеться п’яте засідання казахстансько-російської міжурядової комісії з Байконуру, його проведуть перший заступник прем’єра Казахстану Аскар Мамін і віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін. На порядку денному близько десяти питань щодо функціонування космодрому, але серед головних представники сторін виділяють майбутнє комплексу «Байтерек».

За відомостями видання, країнам належить домовитися про розмір вкладень кожної зі сторін як в модернізацію стартового комплексу для українських ракет-носіїв «Зеніт» під характеристики ракети «Сункар» ( «Союз-5» з двигуном РД-0124), так і в цілому по розвитку інфраструктури космодрому.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%