Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ: спецслужби США звинуватили Росію в кібератаках

Вівторок, 06 червня 2017 08:45

В Агентстві національної безпеки США стверджують, що ГРУ Росії здійснювало кібератаки на американські виборчкоми.

У секретній доповіді Агентства національної безпеки США (АНБ) стверджується, що російська військова розвідка здійснила кібератаки на постачальників програмного забезпечення для виборів за кілька днів до голосування в США, повідомляє Корреспондент.net з посиланням на Intercept і на отриману від якогось аноніма копію документа.

При цьому підкреслюється, що результати цих «атак», а також будь-який вплив на виборчий процес не встановлені.

Доповідь АНБ, що є в розпорядженні порталу, датується 5 травня. У ньому стверджується, що кібератаку здійснило головне розвідувальне управління Генштабу ЗС Росії (ГРУ).

«Співробітники ГРУ ... здійснили операції з кібершпіонажу щодо названої компанії США в серпні 2016 року, очевидно, щоб отримати інформацію про програмне забезпечення, пов’язаному з виборами ... хакери, ймовірно, використовували дані, отримані в ході цієї операції, щоб ... запустити фішингову кампанію, пов'язану з реєстрацією виборців, спрямовану на місцеві державні організації США», - наводить портал цитату з доповіді.

У публікації стверджується, що хакери мали на меті вибори в США і в інших країнах, зосереджуючись на частинах виборчої системи, прямо пов’язаних з процесом реєстрації виборців, включаючи приватного виробника пристроїв, що спеціалізуються на підтвердження списків виборців.

У доповіді не повідомляється про вплив втручання на підсумки виборів і відзначається, що досягнення хакерів точно не ясні. Однак допускається, що їх дії могли порушити будь-які елементи системи голосування.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія не займається хакерськими атаками, так як це не має ніякого сенсу, а пізніше зазначив, що за втручанням в американські вибори можуть стояти хакери з США, які вміло перекладають провину на РФ.

Як повідомляв Кореспондент.net, 6 січня розвідка США опублікувала доповідь, в якій звинуватила Росію в причетності до хакерських атак з метою втручання у вибори президента.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%