Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

WP: на Трампа збираються подати в суд за отримання іноземних коштів

Понеділок, 12 червня 2017 10:40

Генеральні прокурори штату Меріленд і округу Колумбія збираються подати на президента США Дональда Трампа в суд. Вони підозрюють американського лідера в тому, що він порушив антикорупційні статті конституції і «отримував мільйони від іноземних урядів» після вступу на посаду президента США, повідомляє видання РИА Новости з посиланням на Washington Post.

Президента звинувачують в тому, що він не залишив управління власним бізнесом після вступу на посаду президента. Зокрема, генпрокурори заявляють, що він отримує регулярні звіти про фінансовий стан своєї компанії.

"Ми заводимо справу, тому що президент не зробив необхідних кроків для відходу від своїх ділових інтересів", - цитує видання генпрокурора Карла Расіна.

За інформацією видання, якщо федеральний суддя прийме позов, генпрокурори в першу чергу зажадають розкрити податкову декларацію Трампа для визначення масштабу іноземних угод його бізнесу.

Видання пише, що генпрокурори стурбовані діяльністю готелю Trump International Hotel, відкритої в минулому році недалеко від Білого дому. Як повідомляється, посольство Кувейту проводило захід у цій готелі, хоча спочатку броньовані приміщення в готелі Four Seasons. З моменту інавгурації Трампа Саудівська Аравія також кілька разів бронювала номера в готелі.

Це перший позов подібного змісту державних структур щодо президента, зазначає газета. Даний позов може "відкрити новий фронт для Трампа", який вже зіткнувся з розслідуванням спецпрокурора Роберта Мюллера про можливий зв'язок наближених Трампа і російського уряду під час президентської кампанії 2016 року.

Спецслужби США раніше звинувачували Росію в спробі вплинути на вибори, Росія неодноразово спростовувала ці звинувачення, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков називав їх "абсолютно голослівними". Деякий час назад для розслідування "зв'язків Трампа з Росією", наявність яких спростовують як в Білому домі, так і в Кремлі, був призначений спеціальний прокурор Роберт Мюллер. Крім того, ще два паралельних розслідування ведуть комітети з розвідки сенату і палати представників конгресу США.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%