Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Український МЗС запропонував альтернативу візового режиму з Росією

Понеділок, 12 червня 2017 11:41

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступає за створення системи попереднього інформування громадян Росії про намір відвідати Україну.

Закрити кордон: МЗС України готовий до введення візового режиму з Росією, пишуть РИА Новости.

«Візи насправді відживають, вони йдуть. По-перше, ми тепер звикли до біометричних паспортів і повинні перейти до того, що люди їздять тільки за біометричними паспортами. Другий момент, який для мене важливий - ось ви їздите в багато країн і потім заходите в інтернет і говорите: я через п'ять днів їжу - ось так, насправді і російські громадяни повинні їхати на Україну, необхідно створити відповідну платформу і контролювати в'їзд, так, щоб це не було абсолютно неконтрольовано », - наводяться слова Клімкіна на сайті телевізійної служби новин ТСН українського телеканалу" 1 + 1 ".

За його словами, після політичного рішення про створення системи, на її розробку необхідно витратити кілька місяців, після чого її необхідно буде протестувати. Клімкін наголосив, що головне - зберігати контроль на кордоні.

"Наша мета повинна бути простою - закрити кордон, але таким способом, щоб це був не політичний заклик, а щоб кордон був закритий і щоб це не зашкодило українцям", - додав Клімкін.

Раніше фракція коаліції "Народний фронт" в українському парламенті знову закликала депутатів розглянути законопроект про введення візового режиму з Росією. А в п'ятницю перший віце-спікер Верховної ради України, представник Києва в гуманітарній підгрупі Донбасом Ірина Геращенко заявила, що Києву необхідно негайно ввести режим в'їзду громадян Росії на Україну за біометричними паспортами. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що відомство готове виконати необхідні процедури для введення візового режиму з Росією, якщо таке рішення буде прийнято.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков раніше заявив, що Москва буде виходити з принципу взаємності у візових питаннях з Україною.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%