Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міненерго Росії сподівається на врегулювання ситуації навколо Катару

Понеділок, 12 червня 2017 13:17

Міненерго РФ сподівається, що події навколо Катару будуть врегульовані, оскільки для ринку нафти і міжнародного співробітництва необхідна стабільна ситуація в регіоні Перської затоки, заявив в інтерв’ю телеканалу CNBC міністр енергетики РФ Олександр Новак, пише РИА Новости.

«Ми вважаємо, що цей конфлікт має бути вирішений політичним шляхом, і, звичайно, сподіваємося, що цей конфлікт на Близькому Сході буде врегульовано, тому що, дійсно, і для ринку, і для подальшої співпраці з боку Перської затоки необхідна стабільна і нормалізована ситуация », - сказав Новак.

Саудівська Аравія, Бахрейн, ОАЕ і Египет 5 червня оголосили про розрив дипвідносин з Катаром, звинувативши Доху в підтримці терористичних організацій і дестабілізації ситуації на Близькому Сході. Аравійські монархії припинили всяке сполучення з Катаром. Ряд інших країн згодом теж заявили про розрив відносин з Катаром. Доха заявила, що не братиме заходів у відповідь.

Багато учасників ринку нафти побоюються, що ситуація навколо Катару може негативно вплинути на угоду ОПЕК та інших держав про скорочення видобутку нафти. Разом з тим, міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що, на його думку, ситуація не вплине на домовленості країн з нафтовидобутку.

ОПЕК і ряд не входять в організацію країн домовилися в кінці 2016 року в Відні про скорочення своєї здобичі нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня, з яких 300 тисяч припадають на Росію. Угода була укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. У травні термін його дії був продовжений на дев'ять місяців - до кінця березня 2018 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%