Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Друг Трампа: президент вивчає можливість звільнення спецпрокурора

Вівторок, 13 червня 2017 13:15

Раніше заступник генерального прокурора заявив, що спецпрокурор Мюллер не може бути звільнений безпосередньо президентом.

Близький друг Дональда Трампа заявив, що президент «розглядає можливість припинення повноважень» спеціального прокурора Роберта Мюллера, пише Голос Америки.

Заява керівника консервативного сайту Newsmax Крістофера Радді підлило масла у вогонь вашингтонських спекуляцій, що Трамп може активізувати боротьбу з розслідуванням дій Росії.

«Думаю, він зважує таку можливість, - заявив Радд телеканалу PBS в понеділок. - Думаю, це досить ясно випливає з недавніх слів одного з його адвокатів ».

«Особисто я вважаю, що це було б дуже великою помилкою», - додав він.

Під «одним з адвокатів» Радді, ймовірно, розумів адвоката Джея Секулово, який виступив в програмі «На цьому тижні» на каналі АВС у неділю і дав зрозуміти, що Трамп розглядає таку ідею.

Чи може Трамп звільнити Мюллера, неясно. В нормативних актах міністерства юстиції говориться, що спеціальний прокурор може бути звільнений генеральним прокурором «по вмотивованими підставами».

На слуханнях в Конгресі минулого тижня заступник генерального прокурора Рід Розенстайн дав зрозуміти, що Мюллер не може бути звільнений безпосередньо президентом, однак Трамп може віддати Розенстайну доручення про звільнення Мюллера. Що станеться в разі його відмови, неясно.

Радді - давній друг Трампа, який часто звертається до нього за консультаціями. Він був в Білому домі в понеділок і зустрічався з людьми, знайомими з судженнями Трампа, повідомив співробітник Білого дому.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%