Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У будівництво вітропарків в Росії інвестують два мільярди євро

Понеділок, 19 червня 2017 13:45

Загальний обсяг інвестицій в проект держкорпорації «Росатом» з будівництва вітропарків в РФ складе 2 мільярди євро, згідно презентації заступника генерального директора - директора з розвитку та міжнародного бізнесу АТ «ОТЕК» (входить в Росатом, реалізує цей проект) Еміна Аскерова, пише РИА Новости.

"Сумарний обсяг інвестицій - 2 мільярди євро", - йдеться в презентації.

Аскеров повідомив, що в понеділок на "Атомекспо" буде підписаний договір про відкриття кредитної лінії між ОТЕК і Газпромбанком для фінансування цього проекту.

Раніше повідомлялося, що ОТЕК приверне у Газпромбанку 64,6 мільярди рублів двома траншами. Обсяг першого траншу (старшого кредиту) - до 57,4 мільярдів рублів, обсяг другого траншу (мезонінного фінансування) - до 7,2 мільярдів рублів. Погасити кредити потрібно не пізніше 31 грудня 2026 року.

Проекти з вітроенергетики Росатом розглядає як одну з перспективних своїх неядерних "точок зростання". У 2016 році держкорпорація виграла конкурс на будівництво в Адигеї і Краснодарському краї трьох вітряних електростанцій (ВЕС) загальною потужністю 610 МВт. Раніше в червні нинішнього року Росатом за підсумками конкурсу інвестпроектів з поновлюваних джерел енергії отримав право побудувати ще близько 360 МВт вітроелектричних потужностей в Адигеї, Краснодарському краї і Курганської області.

Першою намічено побудувати таку ВЕС в Адигеї, на території Шовгеновський і Гіагінський муніципальних районів республіки. Ця станція буде складатися з 60 вітроелектричних установок (ВЕУ) сумарною потужністю до 150 МВт.

Організатор "Атомекспо-2017" - держкорпорація "Росатом". Генеральний інформаційний партнер форуму - агентство РИА Новости (флагманський ресурс МІА "Росія сьогодні").

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%