Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росії почнуть будувати завод легкових Mercedes

Вівторок, 20 червня 2017 09:45

Церемонія закладки першого каменя в фундамент заводу з виробництва легкових автомобілів Mercedes-Benz в індустріальному парку «Єсипова» Солнечногорского району Московської області відбудеться у вівторок, повідомляє російське представництво німецької компанії, пише РИА Новости.

Daimler збирається запустити виробництво вже в 2019 році, проектна потужність - понад 20 тисяч машин на рік, передбачається локалізація чотирьох моделей. Компанія вже давно йшла до локалізації виробництва легкових машин в РФ, а підписання прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим в 2014 році постанови про заборону на держзакупівлі автомобілів іноземного виробництва тільки прискорило процес.

Так, в 2013-2014 роках німецький концерн проводив переговори про локалізацію виробництва на базі "Мосавтозіла" - проекту Ощадбанку і уряду Москви, який так і не був до кінця реалізований. Пізніше компанії пропонувалися також різні варіанти в Шушарах (Санкт-Петербург) і в Татарстані, але через тривалу кризу та наступного значного зниження попиту на російському авторинку, німецький автоконцерн не поспішав з прийняттям рішення.

"Мерседес" в МО планує в I півріччі 2019 р випустити перші автомобілі

У підсумку, спецінвестконтракт на 9 років між АТ "Мерседес-Бенц РУС", урядом Московської області, муніципальним освітою "сільське поселення Пєшковський" Солнечногорского району Московської області і залученими особами - Daimler AG, "Камаз", "Даймлер Камаз Рус" і "Мерседес -Бенц Мануфекчурінг Рус "був підписаний лише в лютому цього року. За контрактом, інвестор гарантує вкласти в проект не менше 15 мільярдів рублів, в ході його реалізації буде створено понад тисячу робочих місць.

Контракт передбачає створення виробництва повного циклу з випуску легкових автомобілів і позашляховиків преміум-сегмента, включаючи локалізацію таких технологічних операцій як зварювання, фарбування, складання автомобілів, а також виконання ланцюжка логістичних операцій. Російська сторона сприятимуть реалізації проекту шляхом надання заходів державної підтримки та створення пільгового податкового режиму, запевняв Мінпромторг.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%