Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Москві будується Третє кільце метрополітену

Вівторок, 20 червня 2017 11:45

Перші станції Третього пересадочного контуру відкриють вже в цьому році, а через три роки нова кільцева лінія буде готова повністю.

Метро в Москві залишається самим популярним видом транспорту, незважаючи на досить невелику кількість станцій в масштабах величезного міста. За кількістю пасажирів громадського транспорту російської столиці з мегаполісів випереджають тільки Пекін, Токіо, Сеул і Шанхай. До такого висновку прийшли експерти міжнародної консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers, пише mos.ru.

Третій пересадочний контур (ТПК) буде новою великою кільцевою лінією московського метро. Він з'єднає всі радіальні гілки на відстані до 10 кілометрів від вже існуючого кільця. Першим пересадочним контуром столичної підземки вважаються центральні станції - всередині Кільцевої, другим - власне Кільцева лінія.

Ідея створити в Москві нові варіанти пересадок для пасажирів народилася ще в 1980-х роках. Тоді з'явилася пропозиція побудувати чотири швидкісні хордові лінії, а ділянки між ними повинні були стати новим пересадочним контуром. Далі народжувалися самі різні проекти, але до будівництва Третього пересадочного контуру все ж повернулися в 2010 році.

Будувати лінію почали в листопаді 2011 року зі станції «Ходинському полі», яка тепер називається «ЦСКА». У серпні 2012-го звідси стартував тунелепрохідницький щит, а вже в цьому році перша ділянка ТПК буде готовий.

На Третьому пересадочному контурі відкриють 31 станцію. Тут з'явиться 17 перетинів з радіальними лініями метро, сім пересадок на напрямку залізниці і дві - на Московське центральне кільце.

Нова гілка протягнеться більше ніж на 60 кілометрів - вона може стати найдовшою кільцевою лінією метро в світі. На сьогодні найдовшою вважають другу кільцеву дорогу  Пекінського метро, ​​яка дорівнює 57 кілометрам. У китайській столиці пасажири проїжджають 54 станції великого кільця за 104 хвилини.

Третій пересадочний контур допоможе значно швидше дістатися з одного району в інший. Він вирішить стратегічну для столиці задачу: пасажирам більше не доведеться їхати в центр, щоб пересісти на сусідню гілку або інший вид транспорту. За попередніми розрахунками, новим кільцем кожен день будуть користуватися близько мільйона чоловік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%