Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сенат США визначить вразливість виборчих систем для російських кібератак

Середа, 21 червня 2017 11:15

На слуханнях в комітеті з розвідки виступлять експерти в сфері кібербезпеки і представники виборчих органів.

ВАШИНГТОН - Як далеко Росія проникла в американські виборчі системи в минулому році? Що потрібно зробити, щоб не допустити цього знову?

Ці питання будуть в центрі уваги великих слухань в комітеті Сенату з розвідки, які пройдуть в середу, пише Голос Америки.

«Ми спробуємо сфокусуватися на всіх аспектах цього явища - агресивної природи російських спроб хакерських атак на всіх рівнях аж до рівня штатів», - заявив голова комітету республіканець Річард Берр.

Члени комітету вислухають представників ФБР і міністерства внутрішньої безпеки, що відповідають за кібербезпека і контррозвідку, а також представників виборчих комісій та представника державних секретарів всіх 50 штатів, тобто чиновників, що засвідчують результати виборів.

Згідно з останніми повідомленнями ЗМІ, федеральні слідчі тепер вважають, що проникнення Росії в списки виборців та виборчі системи були набагато ширшим, ніж спочатку передбачалося: під прицілом опинилися десятки американських штатів, а їх системи могли бути тим чи іншим чином скомпрометовані.

«Я не буду коментувати достовірність повідомлень ЗМІ, в яких йдеться про те, що російсіяни зламали понад два десятки штатів», - сказав провідний демократ в комітеті сенатор Марк Уорнер, додаючи, що американці повинні зрозуміти, «наскільки великими були спроби Росії проникнути в наші виборчі системи».

«Завтра буде дуже цікаво», - резюмував Уорнер.

«Я хочу дізнатися, як далеко вони зайшли, наскільки ймовірним є повторення, і що ми можемо зробити, щоб цьому запобігти, - заявив "Голосу Америки" сенатор-демократ Ангус Кінг. - Це дуже важливо. Ми знаємо, що вони (російські кіберагенти) намагалися проникнути в виборчі системи штатів, дістатися до списків виборців. Це не одноразовий план. Вони це робили не заради жарту і вони повернуться. Нам потрібно приділяти значно більше уваги захисту нашої системи ».

З ним згоден республіканський сенатор Джеймс Ленкфорд.

«Про це повинен знати кожен штат, тому що кожен штат є мішенню, - говорить він. - Ми хочемо, щоб у нас була можливість проінформувати людей в штатах про те, в чому полягають їх уразливості, про те, що російсіяни активно намагаються зробити. І хочемо, щоб американці знали про те, що відбувається. Що вони можуть зробити, чого не можуть і як вони намагаються це зробити ».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%