Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держдума РФ прийняла закон про нові повноваження та обмеження для ФСО

Середа, 21 червня 2017 14:15

Держдума прийняла в середу в третьому читанні закон про ненормований робочий день і обов’язкове проходження дактилоскопії співробітниками ФСО, а також про надання ним права обмежувати рух на трасах проїзду об’єктів держохорони, захищати персональні дані осіб, які охороняються і використовувати безоплатно аеропорти, вертодроми і річкові порти незалежно від їх форм власності, пишуть РИА Новости.

Закон визначає, що директор ФСО Росії або уповноважена особа зможе встановлювати ненормований робочий графік для окремих категорій співробітників органів державної охорони. При цьому таким працівникам буде надаватися щорічна додаткова відпустка тривалістю до 10 діб.

До основних завдань органів державної охорони парламентарії віднесли забезпечення захисту персональних даних об'єктів державної охорони та членів їх сімей. ФСО отримала право здійснювати заходи щодо захисту їх персональних даних. Обумовлюється, що обробка таких даних здійснюється за їх згодою і за згодою органів державної охорони, за винятком персональних даних, що підлягають опублікуванню або обов'язковому оприлюдненню відповідно до федеральних законів.

До переліку осіб, які підлягають обов'язковій державній дактилоскопічній реєстрації, крім військовослужбовців і федеральних державних цивільних службовців, законом визначаються працівники органів державної охорони. Відповідно до закону, підставою для відмови в прийомі на військову службу і в органи держохорони стане судимість (у тому числі знята або погашена), вживання наркотиків і нових потенційно небезпечних психоактивних речовин, а також здійснення підприємницької діяльності.

Також ФСО наділена правом визначати перелік речей і вантажів, заборонених до проносу і провозу на об'єкти, що охороняються.

У той же час закон забороняє співробітникам ФСО розміщувати в ЗМІ і в інтернеті інформацію (в тому числі фото-, відеоматеріали) про себе, інших співробітників органів державної охорони, що дозволяє розкрити їх приналежність до таких органів, про свою службову діяльність.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%