Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Рубль капітулює»

Середа, 21 червня 2017 15:06

Рубль продовжує капітуляцію, хоча після вчорашнього обвалу на 2 відсотки сьогодні, 21 червня, намічаються деякі ознаки стабілізації. Долар вже встиг випробувати на міцність межу в 60 рублів, але поки не вирішується на його пробну на тлі уповільнення зниження цін на ринку нафти, заявив кореспонденту ИА REGNUM головний аналітик компанії «Міжнародний фінансовий центр (МФЦ)» Станіслав Солдатов.

На його думку, «фундаментально зараз спостерігається повернення російської валюти до справедливих значень після довгого протистояння численним «умовлянням» влади і оглядачів ринку. І «допомагає» рублю в цьому цілий букет факторів, на чолі яких стоїть обвал нафти».

«Говорити про перелом тренду поки рано, і зовсім не очевидно, що валюта продовжить ослаблення в ще більших масштабах. Однак вихід інвесторів з ОФЗ, потрібно визнати, помітно підриває перспективи російської валюти. Москва дала зрозуміти, що готова вжити відповідних заходів на нові санкції США, що загрожує загостренням конфлікту і подальшим зниженням привабливості активів РФ, які за останній час стали набагато більш ризикованими в очах іноземних інвесторів ». - пояснив Солдатов.

«Але вплив цього фактора може ослабнути, якщо нафта сформує дно і, відштовхнувшись від мінімумів, перейде в режим висхідній корекції. У більш широкій перспективі ринку енергоносіїв потрібні ознаки спаду активності на сланцевих родовищах США і скорочення видобутку країн ОПЕК не тільки на словах, а й на ділі», - вважає експерт.

«Однак у першому випадку буде потрібно більш значне здешевлення вуглеводнів в силу низького порогу рентабельності видобутку в Штатах. А що стосується ОПЕК, тут запал стримати слід Лівії і Нігерії, які не беруть участі в угоді і намагаються по максимуму відновити виробництво», - уточнив Солдатов.

«З цієї точки зору не можна заперечувати ризики подальшого зниження цін на чорне золото і, як наслідок, здешевлення рубля. Але в короткостроковій перспективі є можливість відскоку від мінімумів, якщо Америка рапортує про скорочення запасів нафтопродуктів і обсягів видобутку», - вважає експерт.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%