Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Термінали для зняття заборони на виїзд з країни з’явилися в аеропортах Казахстану

Середа, 21 червня 2017 17:30

В аеропортах Астани, Алмати, Шимкент і Караганди встановили термінали «Казпошти» для оплати заборгованості за виконавчими документами. Найближчим часом такий термінал запрацює і в аеропорту Актау. Громадяни, яким вставлено тимчасову заборону на виїзд, зможуть оплатити борги в цілодобовому режимі, передає Today.kz.

У нових терміналах можна перевірити і оплатити наявну заборгованість, набравши свій ІІН. Протягом 15 хвилин інформація про оплату буде передана в базу даних Міністерства юстиції РК. Протягом 30 хвилин обмеження на виїзд за межі країни буде скасовано.

Як відзначили представники Мін'юсту, через термінал можна буде оплатити заборгованість по стягненню на користь фізичних, юридичних осіб і в дохід держави. До їх числа відносяться штрафи, держмита, пені та інші. При цьому погасити борг по періодичним стягненням (аліменти, пенсії, допомоги) не можна.

Також потрібно пам'ятати, що автоматичне скасування заборони на виїзд діє тільки по тим заборонам, які були виставлені після 1 липня 2015 року. За більш ранніми справами зняття обмежень буде здійснюватися за чинним нині порядку - надати підтверджуючі документи про оплату судовому виконавцю.

Максимальна сума оплати через термінал дорівнює двом мільйонам тенге. Тариф на оплату становить один відсоток від суми заборгованості, але не менше 100 тенге за кожен платіж.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%