Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Gett Taxi Росії загрожує штраф до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення закону про рекламу

П'ятниця, 23 червня 2017 17:59

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії визнала Gett Taxi порушником рекламного законодавства, компанії Розіта штраф до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляє служба в п'ятницю.

На початку червня московське УФАС Росії порушило проти Gett Taxi справу про порушення закону про захист конкуренції. Зазначалося, що на "гребінці", розташованих на дахах легкових таксі, а також на бортах і задніх стеклах автомобілів компанія розміщує інформацію: "Gett Taxi від 50 рублів".

"Московське УФАС Росії визнало" Геттаксі Рус "порушником рекламного законодавства в частині поширення реклами, яка містить недостовірні відомості про ціну рекламованого товару. Агрегатор загрожує штраф до півмільйона рублів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, відомство визнало недостовірної рекламу агрегатора таксі Gett Taxi з використанням, в тому числі фрази "Gett Taxi від 50 рублів". Спірні ролики виходили в ефір на телеканалах "СТС", "СТС Love", "Домашній", "Че", "НТВ", "ТНТ", "ТНТ4", "Матч ТВ", "ТВ-3" і "П'ятниця" .

У ФАС встановили, що зазначена ціна відноситься лише до подачі машини і безпосередньо посадки пасажира. Надалі йде нарахування плати за час у дорозі або кілометраж, в зв'язку з чим мінімальна ціна поїздки збільшується майже на 20%.

"Послуга з перевезення пасажирів і багажу передбачає під собою переміщення з одного місця в інше. Згідно з інформацією на сайті агрегатора, в 50 рублів обійдеться тільки подача машини і посадка в неї пасажира. При цьому сама по собі послуга з перевезення не надається. Щоб зробити навіть незначне переміщення, пасажиру необхідно доплатити як мінімум 18 рублів, отже, ТОВ "ГетТаксі Рус" поширює недостовірну інформацію щодо ціни послуги ", - відзначає заступник керівника московського УФАС Росії Ірина Гукова.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%