Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ведучі «Ехо Москви» заговорять по-українськи

Понеділок, 26 червня 2017 12:53

Ведучий «Ехо» Матвій Ганапольський пожартував, що радіостанцію за ефіри на українському закриють.

Провідні радіостанції «Ехо Москви» оголосили про запуск передачі українською мовою. За їхніми словами, вона буде виходити по середах о 16:35 за московським часом. Випуск триватиме півгодини. пише Русская служба Би-Би-Си.

Про запуск нової програми ведучий Олексій Соломін оголосив у неділю в ефірі шоу "Ганапольський. Підсумки без Євгена Кисельова".

"Взявся вчити українську мову, - сказав Соломін. - [Ведучий" Ехо Москви "] Олексій Наришкін позаздрив мені (..), і ми вирішили що разом будемо вчити українську мову. А оскільки часу у нас мало, ми в основному працюємо, ми будемо вчити його на українському ".

Соломін закликав слухачів дзвонити в ефір програми і задавати питання по-українськи, а також запропонував співведучому Матвію Ганапольському "скласти їм компанію".

Ганапольський, уродженець Львова, працює на "Ехо" з 1991 року. У березні 2014 року переїхав на Україну і почав працювати в українських ЗМІ, залишившись при цьому і ведучим "Ехо". 20 липня 2016 року президент України Петро Порошенко надав Ганапольському українське громадянство.

"Я дивлюся нормально [на це], буду розповідати якісь речі які відбуваються на Україні по-українськи", - відповів Ганапольський Соломіну. При цьому він пожартував, що в середу рівно о 17:00 "Ехо" закриють російську владу.

У недільному ефірі Соломін повідомив, що програма буде називатися "А що там у хохлів". Однак пізніше він заявив Російській службі Бі-бі-сі, що назва і концепція ще опрацьовуються.

Головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов підтвердив Бі-бі-сі, що програма на українському в ефірі радіостанції з'явиться, і її перший випуск вийде в найближчу середу, 28 червня.

"Принциповим буде те, що провідні говоритимуть по-українськи: і Олексій Соломін, і Олексій Наришкін в Москві, і Матвій Ганапольський з Києва по скайпу", - зазначив він. За його словами, слухачі, які будуть дзвонити в програму, теж повинні говорити по-українськи. Програма потрібна, щоб люди знали про те, що насправді відбувається в Україні, "а не тільки про всякі людоїдства і імпічмент Порошенко", говорить Венедиктов.

Назва "А що там у хохлів" він назвав "робочим". "Я не знаю, як на Україні сприймають слово "хохли", якщо воно образливе, то його в назві не буде", - пообіцяв Венедиктов зазначивши, що ведучі обговорюють назву, але затверджувати її буде він, головний редактор.

Відповідно до словника сучасної української літературної мови, слово "хохол" - це зневажливе або образливе прозвішу українців. Адміністрація "Фейсбуку" в 2015 році почала блокувати користувачів, які вживають це слово.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%