Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сагінтаев поставив умови бізнесменам на Алаколь, Казахстан

Вівторок, 27 червня 2017 10:49

Прем'єр-міністр Бакитжан Сагінтаев поцікавився готовністю озера Алаколь до прийому туристів, передає кореспондент Tengrinews.kz.

"Якщо не помиляюся, в травні ви говорили, що пансіонат Алаколь не готовий до прийому гостей. Як зараз ситуація?" - звернувся прем'єр до Якима Східно-Казахстанської області Даніалом Ахметову на засіданні уряду.

За словами Даніала Ахметова, відповідно до підписаного меморандуму, 550 мільйонів тенге були виділені на створення інфраструктури навколо озера.

"Я двічі сам виїжджав на Алаколь. Зробили ми благоустрій, і тепер там зовсім інша особа. З 147 об'єктів на сьогодні 82 об'єкти готові, на 38 ведеться робота. Близько 24 об'єктів, на жаль, не ведуть ніяких робіт. Всі об'єкти, які сьогодні не готові, не отримуватимуть дозвіл на ведення підприємницької діяльності, зате інші будуть працювати в повному наповненні. Я найближчим часом приїду туди і на місці розберуся ", - зазначив акім.

За експертними оцінками, озеро може прийняти в сезон до двох мільйонів туристів. Сагінтаев зазначив, що уряд готовий надати інфраструктурну підтримку в разі потреби.

"Бізнесмени, які працюють там, повинні надавати послуги на вищому рівні", - зажадав прем'єр-міністр. "Санітарні норми, інші норми повинні чітко дотримуватися і дотримуватися", - підкреслив Сагінтаев.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%