Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

WSJ: екс-помічник Трампа міг бути причетний до пошуків листів Клінтон

П'ятниця, 30 червня 2017 13:47

Колишній помічник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн міг бути причетний до спроб знайти в інтернеті електронні листи екс-держсекретаря Хілларі Клінтон, імовірно викрадені хакерами. Таке твердження з'явилося на сайті газети The Wall Street Journal, пише ТАСС.

Видання зазначає, що перед президентськими виборами 2016 року в США пов'язаний з Республіканською партією підприємець Пітер Сміт сформував групу технічних експертів, за допомогою яких намагався знайти в мережі частина електронної кореспонденції Клінтон. Він вважав, що дані листи могли бути раніше викрадені хакерами. Клінтон на виборах 2016 року було кандидатом від партії демократів на пост президента США, її головним суперником на останньому етапі гонки був республіканець Трамп.

Надійшли в розпорядження журналістів газети електронні листи, написані Смітом, нібито свідчать про те, що він вважав Флінна, вже тоді що був наближеним Трампа, своїм помічником в даних пошуках. Один з фахівців, які входили в групу Сміта, повідомив The Wall Street Journal, що бізнесмен обговорював з Флінном спроби знайти кореспонденцію Клінтон.

Сам Сміт в інтерв'ю виданню заявив, що знайомий з Флінном, але свою діяльність з ним не координував. Підприємець уточнив, що не був пов'язаний з передвиборчим штабом Трампа, а свої пошуки вів як частого особи. Сміт вказав, що виявив п'ять груп хакерів, які стверджували, що вони мають у своєму розпорядженні листами Клінтон, дві з них нібито були російськими.

В кінцевому рахунку бізнесменові вдалося отримати від хакерів якісь електронні листи, однак, як зазначає газета, їх справжність так і не була встановлена. Зміст цих послань не розкривається.

Флінн був призначений помічником президента США з національної безпеки в січні цього року, однак лише місяць тому був змушений подати у відставку, оскільки нібито недостатньо повно поінформував віце-президента Майкла Пенса про свої контакти з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%