Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Лабораторія Касперського» готова надати владі США програмний код

Понеділок, 03 липня 2017 09:10

Kaspersky Lab ("Лабораторія Касперського") готова надати владі америки вихідний код програм, щоб розвіяти підозри США з приводу діяльності компанії, повідомив агентству Ассошіейтед Прес виконавчий директор Kaspersky Lab Євген Касперський, пише РИА Новости.

"Якщо США необхідно, ми можемо розкрити вихідний код", - заявив підприємець.

Касперський зазначив, що готовий дати свідчення в Конгресі США і довести, що компанія не є "зловмисницею".

Директор Kaspersky Lab також підтвердив повідомлення телеканалу NBC про те, що агенти ФБР провели бесіди з декількома його співробітниками з питань діяльності компанії в США. Телеканал зазначає, що немає ніякої інформації, чи пов'язано це з розслідуванням "втручання РФ" в президентські вибори в США. За словами Касперського, він не знає, чим саме цікавилися співробітники ФБР. Він підкреслив, що його компанія займається виключно питаннями кібербезпеки, але допустив, що влада деяких неназваних країн, але не Росії, намагалися схилити його до хакерської діяльності, яку він назвав "темною стороною".

Касперський також заявив, що в його компанії є колишні співробітники російських розвідслужб, які, за його словами, "дуже ймовірно" працюють у відділі продажів через зв'язки з державним сектором. У той же час він підкреслив, що структура компанії побудована таким чином, що співробітники не можуть зловжити своїми повноваженнями.

У конгресі США зараз йдуть незалежні розслідування з приводу "втручання Росії" в вибори президента США, на яких переміг Дональд Трамп. Аналогічне розслідування також веде ФБР. У конгресі пройшов цілий ряд гучних слухань по "російському втручанню", але учасники слухань не надали жодних доказів, посилаючись на секретність інформації. Частина розслідування присвячена законності зв'язків радників Трампа з російськими компаніями.

Росія неодноразово спростовувала звинувачення в спробах вплинути на вибори в різних країнах, а прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков називав їх "абсолютно голослівними". Глава МЗС РФ Сергій Лавров, говорячи про нібито російське втручання у вибори в США, Франції і Німеччини, заявив, що ніяких фактів, що підтверджують це, немає. Президент РФ Володимир Путін заявляв, що США по всьому світу втручаються в чужі політичні процеси, але ображаються на Росію, яка нібито втрутилася в їх вибори, хоча на практиці для РФ таке втручання не має сенсу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%