Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Пентагон оцінив шанси КНДР завдати удару по США міжконтинентальною ракетою

Четвер, 06 липня 2017 10:06

Прес-секретар Пентагону капітан Джефф Девіс стверджує, що американська система виявлення і перехоплення балістичних ракет здатна захистити США від міжконтинентальних ракет КНДР. Про це повідомляє "Російська служба Бі-бі-сі".

За його словами, ракету, яку КНДР запустила 4 липня, раніше у Північній Кореї не бачили. На ній був помічений бойовий блок, призначений для доставки бойової частини до мети.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон вважає запуск міжконтинентальної ракети Пхеньяном свідченням ескалації загрози як для Америки, так і для всього світу. У той же час у КНДР повідомляють про те, що міжконтинентальна ракета "Хвасон-14" успішно пройшла тестування.

За даними японських військових ця ракета летіла 37 хвилин і подолала відстань у 930 км. Експерти підрахували, що ці показники дозволяють підтвердити, що ракета – міжконтинентальна, але вони сумніваються, що вона може досягти берегів Аляски.

Якщо всі дані вірні, то радіус дії "Хвасон-14" за стандартною траєкторією становить приблизно 6700 км, вважає член авторитетної американської громадської організації "Союз стурбованих учених" фізик Девід Райт.

Цього достатньо, щоб дістати до Аляски. Однак для цього потрібна не просто ракета - вона повинна бути забезпечена захистом боєголовки, яка входить в атмосферу. Поки неясно, чи володіє КНДР такими технологіями.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%