Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Митний союз оновлює половину імпортних митних ставок

Понеділок, 02 вересня 2013 12:24

 

Ставки почали діяти з 1 вересня

Нові ставки для майже половини імпортних мит, що діють в Митному союзі , починають діяти з 1 вересня, зниження стосується продовольства, устаткування, окремих видів тканин і деяких видів одягу. Відповідні рішення прийняла раніше Євразійська економічна комісія (ЄЕК), таким чином, виконуючи зобов'язання, прийняті Росією перед Світовою організацією торгівлі (СОТ). Про це пише Прайм.

Протокол про приєднання Росії до Марракешської угоди про заснування СОТ набув чинності рік тому, 22 серпня. Зміни Єдиного митного тарифу (ЄМТ) країн Митного союзу , які заробили на наступний день, торкнулися близько 10 % імпортних мит (з приблизно 11 тисяч) . За розрахунками, при переході на нову редакцію ЄМТ середньозважена ставка ввізного мита зменшилася з 9,6% до 7,5-7,8 %.

Цього року ,відзначає комісія, зниження ставок торкнеться порядку 5100 позицій , при цьому, по кожній окремій позиції зниження буде відносно невеликим , частіше в межах 1-3 процентних пунктів , зазначали раніше в ЄЕК, до компетенції якої зараз входить встановлення ввізних мит.

По ряду позицій комбінована ставка мита (поєднання процентної ставки з встановленням нижньої межі в абсолютному вираженні) замінюється адвалорною (визначається у відсотках від митної вартості товарів), причому в окремих випадках адвалорна ставка буде підвищена до рівня зобов'язань, оскільки на даний момент вона нижча .

Імпортні мита зменшаться на рибу, кондитерські вироби, екзотичні фрукти, сировина для виробництва соків, на обладнання, в тому числі пральні машини і трактори, тропічні олії, окремі види тканин і деякі види одягу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%