Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Президент Трамп звинуватив ЗМІ у спотворенні демократії

Понеділок, 17 липня 2017 16:05

Президент Дональд Трамп в неділю піддав критиці американські ЗМІ, звинувативши їх в «спотворенні демократії» публікаціями про торішні зустрічі його старшого сина з російським адвокатом Наталією Весельніцкою, яка, як він вважав, мала передати йому викривальну інформацію про демократичного кандидата Гілларі Клінтон напередодні виборів 2016 року, пише Голос Америки.

Перебуваючи на своєму гольф-курорті в Бедмінстере, штат Нью-Джерсі, президент опублікував серію твітів, в яких виступив на захист Дональда Трампа-молодшого, який зустрівся з Весельницькою в червні 2016 року - після того, як посередник повідомив, що вона є адвокатом російського уряду, і може запропонувати йому інформацію в сфері зусиль Москви з підтримки Трампа в боротьбі з Клінтон.

В одному з твітів Трамп написав: «Гілларі Клінтон може незаконно отримувати питання для дебатів і видалити 33 тисячі електронних листів, але ЗМІ фейкових новин зневажливо говорять про мого сина Дона?» «Зі своїми фальшивими анонімними джерелами, вкрай тенденційними і навіть сфальсифікованими матеріалами, фейкові новини спотворюють демократію в нашій країні!» - написав Трамп.

Асоціація кореспондентів Білого дому відкинула критику Трампа. «Вільна і незалежна преса насправді є критично важливою для демократії», - йдеться в заяві асоціації.

Ситуація навколо питань на дебатах стала надбанням громадськості лише в результаті злому файлів Національного комітету Демократичної партії - операції, яка, на думку американської розвідки, прямувала особисто президентом Росії Володимиром Путіним в спробі допомогти Трампу. Портал WikiLeaks опублікував тисячі викрадених електронних листів напередодні виборів. Багато листів розкрили закулісні зусилля співробітників Демократичної партії, спрямовані на те, щоб допомогти Клінтон домогтися офіційного висунення кандидатом від партії. Вона частково покладає провину за свою поразку на публікацію цих листів.

В іншому твіті Трамп подякував колишньому раднику по виборчій кампанії Майклу Капуто за його свідчення в Комітеті Палати Представників з розвідки. Трамп написав, що Капуто «дуже потужно» заявив, що він знає, що ніякої змови між штабом Трампа і російською владою під час передвиборної кампанії не було.

Трамп зневажливо відгукується про численні розслідуваннях російського втручання в президентські вибори, називаючи їх «полюванням на відьом» і виправданням демократами поразки Хілларі Клінтон. Джей Секулов - один з адвокатів Трампа - заявив в неділю, виступаючи в програмі ABC News, що, на його думку, проведені розслідування не призведуть до того, що Трампу доведеться давати свідчення у цій справі, хоча сам Трамп раніше сказав, що зробить це, якщо буде потреба.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%