Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У СОТ відбулися консультації за позовом Росії до України – МЕРТ

Четвер, 20 липня 2017 14:25

У Женеві в межах Всесвітньої торгової організації відбулися консультації за позовом Росії до України у зв'язку з введеними у відношенні РФ обмеженнями.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку України Наталія Микольська на своїй сторінці у Facebook, пише ЕП.

Російську делегацію на консультаціях очолював директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку Росії Максим Медведков, українську - заступник міністра Наталія Микольська.

"Українська сторона наполягає на тому, що Україна діє у відповідності зі своїми зобов'язаннями в рамках СОТ. Позиція України базується на чітких юридичних аргументах і підкріплена положеннями міжнародних угод, а також рішеннями, численними актами та заявами міжнародної спільноти", - заявила Микольська.

Як повідомлялося, 19 травня 2017 року Росія направила в орган із вирішення спорів Світової організації запит на проведення консультацій у зв'язку з обмеженнями відносно РФ. Подача запиту на консультації є першим етапом розгляду спору в межах СОТ. Якщо консультації не призведуть до прийнятних результатів, РФ зможе ініціювати створення третейської групи з розгляду спору.

Мова йде, зокрема, про заборони на ввезення з Росії м'ясних і молочних продуктів, риби, винно-горілчаних виробів, обладнання для залізниць, добрив, і багатьох інших товарів. Особливі процедури застосовуються при ввезенні російських книг та іншої друкованої продукції. Особливий режим оподаткування застосовується при ввезенні старих російських автомобілів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%