Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанський стартапер в Канаді привернув 6 мільйонів $ інвестицій

П'ятниця, 21 липня 2017 11:34

Шкільне захоплення конструюванням сайтів стало для Віталія Ліма професією. Він програміст. А чотири роки тому 23-річний казахстанець, емігрувавши до Канади, разом з другом створив платформу для корпоративного користування. Її мережа сьогодні охоплює вже 70 всесвітньо відомих компаній на п'яти континентах. Молода людина в бесіді з кореспондентом Today.kz розповіла про нинішню роль соцмереж в бізнесі та поділилая своїми поглядами на роботу за принципом B2B.

За словами Віталія Ліма, спочатку ідея була проста. Вона полягала в тому, що великі компанії - зі штатом понад тисячу осіб - налічують багато працівників, лояльних до діяльності цієї компанії. Такі люди можуть допомогти бренду, але мало хто користується цією можливістю. А це потрібно робити, особливо важливо в просуванні в соціальних мережах.

Що говорити, сьогодні у клієнта може скластися думка про компанію виключно на основі відгуків у Facebook. І зрештою все більше людей приймають рішення про покупки за посиланням на соцмережі. Феномен Social Media ще і в тому, що користувачі більше довіряють таким же користувачам, як вони самі, ніж яскравому банеру або дорогий рекламі по телебаченню. А якщо ти бачиш, як люди розповідають на своїх сторінках про компанію, в якій працюють - з захопленням і не з примусу - це тим більш формує позитивне враження від бренду. На цьому нами й зроблений акцент.

У створеній нами платформі працівник може обрати вже готові пости про діяльність його компанії та поділитися ними в Facebook, Twitter і LinkedIn у кілька кліків. Наприклад, не так давно в нашій фірмі пройшов день смішних футболок. І співробітники із задоволенням поділилися фотографіями про цей день через наш додаток.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%