Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На 64,5 мільярда тенге випущено автомобілів в Казахстані з початку 2017 року

Понеділок, 24 липня 2017 11:40

Більш ніж в п'ять разів зросло за рік виробництво автомобілів в Казахстані. У січні-червні поточного року вісім активних підприємств, які виробляють автотранспортні засоби, трейлери й напівпричепи, збільшили випуск своєї продукції на 20,1 відсотка в порівнянні з рівнем роком раніше, передає Today.kz з посиланням на Finprom.kz.

Вартість випущеної з початку року продукції автопрому оцінюється в 64,5 мільярда тенге - це майже в три рази більше показника січня-червня 2016 року.

Аналітики нагадують, що в січні-червні 2015 року випуск впав на 45,8 відсотка в порівнянні з обсягом аналогічного періоду попереднього року, а в 2016 році виробництво зменшилось ще на 58,8 відсотка.

"У 2017 році казахстанські підприємства виробили близько 7,8 тисячі легкових автомобілів, або в 5,3 раза більше, ніж було зроблено за січень-червень минулого року. Кількість автомобілів для перевезення 10 і більше осіб казахстанського виробництва за рік зросла в 4,4 раза й склало 313 штук ", - повідомляється в дослідженні.

Випуск вантажних автомашин у свою чергу скоротився на 32,1 відсотка, до 487 одиниць в цьому році.

Вітчизняні автовиробники нарощують випуск на тлі стабілізації ситуації в економіці, коли можна розраховувати на відновлення зростання купівельного попиту. Активну підтримку галузі надає програма пільгового автокредитування.

Так, Банком розвитку Казахстану станом на 13 липня 2017 року погоджено 9 255 заявок на суму 35,4 мільярда тенге на отримання позики в рамках програми пільгового автокредитування. З цієї суми шістьма банками-агентами видано 9 023 кредиту на загальну суму 34,5 мільярда тенге.

"Відновлення активної діяльності в казахстанському автопромі тисне на імпорт іноземних легкових автомобілів в республіку. За січень-травень поточного року в Казахстан було ввезено всього 9,3 тисячі одиниць такого транспорту, або на 1,6 відсотка менше обсягу за аналогічний період 2016 року", - повідомили автори дослідження.

Відзначається також, що в січні-травні 2016 року через різке ослаблення тенге обсяги постачання іномарок в Казахстан обвалилися. Кількість ввезених автомобілів зменшилася в 3,8 раза, сума імпорту скоротилася в 3,1 раза.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%