Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан дотримується взятих на себе зобов’язань по угоді ОПЕК+

П'ятниця, 11 серпня 2017 14:55

Про це заявили в міністерстві енергетики Казахстану.

Казахстан дотримується взятих на себе зобов'язань в рамках угоди по обмеженню нафтовидобутку ОПЕК +, повідомили агентству Інтерфакс-Казахстан в Міністерстві енергетики РК, пише Kapital.kz.

Казахстан в особі представника міністерства також приймав участь в технічному засіданні країн - учасників ОПЕК / Не-ОПЕК 7-8 серпня в Абу-Дабі, додали в Міненерго.

Як повідомлялося, представники Росії та Кувейту (очолюють моніторинговий комітет за угодою ОПЕК і не-ОПЕК щодо обмеження нафтовидобутку) провели зустрічі з представниками Іраку, ОАЕ, Казахстану та Малайзії для підтвердження взятих країнами на себе зобов'язань в рамках угоди ОПЕК+.

Пізніше в прес-релізі картелю за підсумками позачергового засідання технічного комітету було заявлено, що зазначені країни підтвердили готовність повного дотримання зобов'язань в майбутні місяці, взяті в межах угоди по обмеженню нафтовидобутку ОПЕК+.

Згідно з рішенням конференції ОПЕК від 30 листопада 2016 року картель встановив для 14 країн ОПЕК нову квоту з видобутку в 32,5 млн б / д, для того щоб прискорити зниження нафтових запасів і досягти стабільності на нафтовому ринку. Угода набула чинності з 1 січня 2017 року. Пізніше країни ОПЕК і не-ОПЕК домовилися знизити видобуток нафти: квота ОПЕК - 1,2 млн б / д, не-ОПЕК - 558 тис б / д. Казахстан взяв на себе зобов'язання скоротити видобуток нафти на 20 тис б / д в порівнянні з рівнем жовтня 2016 року.

У червні рівень виконання угоди виявився найнижчим з початку року. За розрахунками МЕА, в червні ОПЕК виконала угоду на 78%, країни не-ОПЕК - на 82%. Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх раніше заявляв про неготовність продовжувати скорочувати видобуток понад своєї квоти, дозволяючи «безбілетників» не виконувати угоду.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак помічав, що причини, за якими деякі країни не виконують угоду, різні й потрібно їх проаналізувати.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%