Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росіяни стали рідше купувати каву і шоколад

Четвер, 17 серпня 2017 13:50

Індекс "Кава з молоком", що відбиває попит на воду в бутлях, каву, молоко і шоколад, в липні знизився на 3,2%, говориться в матеріалах дослідження холдингу "Ромир", пише РИА Новости.

"Традиційний літній спад індексу "Кава з Молоком" триває другий місяць поспіль. За підсумками липня індекс простих задоволень схуд на 3,2% щодо червня і зупинився на позначці в 886 відсоткових пунктах. За рік же значення індексу збільшилося всього на 2,4%, що значно нижче рівня накопиченої інфляції в 3,9% ", - повідомили в компанії.

Індекс розраховують на основі динаміки цін і обсягів споживання чотирьох категорій товарів, що не є продуктами першої необхідності: кава, молоко, вода у пляшках і шоколад, які дослідники назвали "елементарним набором простих задоволень".

Інформація про покупки цих продуктів надходить в режимі онлайн за допомогою технології сканування штрих-кодів від 30 тисяч учасників скан-панелі домогосподарств в 180 містах Росії з населенням понад 100 тисяч жителів. Фахівці відзначають, що індекс "Кава з молоком" є " загальним показником для різних груп споживачів і фактично демонструє економічну впевненість росіян".

За даними фахівців, зниження індексу в липні сприяло скорочення обсягів покупки всіх його складових: на 1,4% менше було куплено води, на 0,7% менше кави, на 0,6% менше молока і на 0,1% менше шоколаду. Зменшилися в липні та ціни - вода подешевшала на 9,9%, кава - на 5%, молоко - на 3,2%. Лише шоколад подорожчав на 0,7%.

"Таким чином, можна констатувати, що у простих задоволень канікули тривають. Росіяни, ймовірно, замінюють їх літніми радощами, як, наприклад, фрукти та морозиво", - вважають фахівці холдингу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%