Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держсекретар США Тіллерсон звинуватив Росію в поставках зброї для «Талібану»

Середа, 23 серпня 2017 16:45

Державний секретар США Рекс Тіллерсон звинуватив Росію в постачання зброєю талібів. Про це Тіллерсон заявив під час прес-конференції в Держдепартаменті США, пише "Голос Америки".

"Росія постачає зброю талібам. Очевидно, що це – порушення міжнародних норм та порушення норм Ради Безпеки ООН. Ми, безумовно, будемо заперечувати проти цього і будемо звертати увагу Росії на це. Якщо хтось має намір постачати зброю, то це повинно робитися через афганський уряд", – сказав Тіллерсон.

Зазначимо, що Радою Безпеки ООН "Талібан" визнано терористичною організацією.

Також держсекретар США зазначив, що про чисельність американських військ в Афганістані буде оголошено після прийняття рішення на цей рахунок. Він підкреслив, що дипломатичні зусилля США щодо врегулювання конфлікту в цій країні будуть визначатися її умовами.

Голова Держдепартаменту зазначив, зокрема, що США зосередяться на боротьбі проти корупції, особливо – в тому, що стосується американської допомоги Афганістану.

Зі слів Тіллерсона, у вирішенні проблем Афганістану візьмуть участь Пакистан та Індія. Торкаючись ролі Пакистану, він сказав, що цій країні слід змінити свій підхід до проблеми тероризму.

"Має місце деяка ерозія довіри, оскільки ми стали свідками того, що терористичним організаціям надається притулок на території Пакистану, звідки вони планують і здійснюють напади на американських військовослужбовців, американських офіційних осіб, підриваючи зусилля щодо досягнення миру в Афганістані", – заявив держсекретар США.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%