Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Єдиний транспортний простір ЄАЕС сформують на основі «цифри», Казахстан

Понеділок, 28 серпня 2017 14:20

Використання цифрових технологій в галузі транспорту має стати запорукою розвитку цієї галузі в Євразійському економічному союзі. Ці процеси допоможуть формуванню спільного ринку транспортних послуг і єдиного транспортного простору в об'єднанні. Таку думку на форумі "Євразійська тиждень" висловив міністр з енергетики та інфраструктури Євразійської економічної комісії Адамкул Жунусов, передає Today.kz.

Міністр ЄЕК вважає, що такі технології необхідно впроваджувати на всіх етапах руху вантажів від відправника до одержувача. Робити це, за його словами, треба негайно.

Так, на автомобільному транспорті передбачається приєднання членів союзу до "Додаткового протоколу про електронну накладну e-CMR", що буде черговим кроком до безпаперового документообігу на транспорті.

На залізничному транспорті необхідний перехід на електронну залізничну накладну, впровадження технології електронного митного транзиту, переклад митної процедури тимчасового ввезення транспортних засобів міжнародного перевезення при залізничному транзиті виключно в електронну форму.

Також Адамкул Жунусов зазначив, що співпраця країн Союзу з Китаєм відкриває величезні можливості для розвитку торгівлі та створення нових транспортних маршрутів між Європою та Азією. Це, на його думку, дозволить істотно наростити економічний потенціал.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%